Foto: Angela Weiss / AFP / Profimedia

Prestižna dodela Gremi nagrada, 63. po redu, održana je sinoć, 14. marta u Los Anđelesu. Na ovogodišnjoj ceremoniji žene su odnele ubedljivo najviše pobeda u svim glavnim kategorijama, no među njima našao se i kontroverzni reper Kanje Vest koji je osvojio statuu za svoj gospel album 'Jesus is King'.

Pročitajte još:

Izgleda da reperu nisu zamerili iz Američke muzičke akademije na snimku koji je sredinom septembra prošle godine objavio na svom Tviteru, a gde se vidi kako svoj Gremi baca u WC šolju, a zatim po njemu urinira.

„Verujte mi, ja neću prestati“, napisao je tada u opisu snimka koji je u kratkom roku pogledalo više desetaka miliona ljudi, a sve je započelo kao njegov obračun protiv muzičke industrije.

Da li će Vestu i ova 22. po redu statua Gremija poslužiti za neki od svojih budućih skandala, jer je već dokazao da je sklon istim, ostaje da vidimo.

Sa prošlogodišnje dodele Gremija Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Podsetimo, 63. godišnja dodela nagrada Američke muzičke akademije, Gremi, održana je u nedelju uveče. Trevor Noa bio je domaćin ceremonije iz kongresnog centra u Los Anđelesu, preko puta uobičajenog doma dodele nagrada u Staples Centeru.

Kao i kod ostalih dodela nagrada održanih tokom pandemije, ni ove godine nije bilo publike uživo osim, za određeni broj izvođača i nominovanih.

Među izvođačima su se našli Bed Bani, Tejlor Svift, Dua Lipa, Kardi Bi i Megan d Stalion. Bijonse je vodila sa devet nominacija, a sa osvojenim 28. Gremijem u karijeri, Bijonse je postala umetnica sa najviše osvojenih priznanja Američke muzičke akademije ikada.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

 

Komentari

Svi komentari (0)