Hitovi ili blamovi – kako su se proslavile domaće zvezde

Showbiz 07. avg. 202008:30
Podeli:
Foto: arhiva

Mnogim poznatim pevačima dugo je trebalo da se probiju na muzičkoj sceni kako bi danas uživali u plodovima svoje popularnosti. Ipak, to nije slučaj sa većinom. Naime, pojedincima se posrećilo, pa im je bila potrebna samo jedna hit pesma ili pak skandal koji ih je vinuo u zvezde.

Ime pevačice Tijane Milentijević nije u velikoj meri bilo poznato širokoj javnosti sve dok se nije pojavila pesma „Žena od sultana“, koja joj je u kratkom vremenskom periodu donela veliku popularnost.

Naime, pomenuta numera je za samo tri nedelje dostigla više od 15 miliona pregleda na Jutjubu, pa je tako trenutno jedan od najvećih letnjih hitova, zahvaljujući kojem je Tijana Em podigla svoju karijeru na viši nivo.

PROČITAJTE JOŠ

Folk pevačica Aleksandra Prijović proslavila se pesmom „Za nas kasno je“, a nedugo zatim privukla je veliku pažnju i numerom „Totalna anestezija“. Aleksandru je javnost upoznala u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“, a kasnije je privukla i veliku pažnju udajom za Filipa Živojinovića, posinka Lepe Brene i sina Bobe Živojinovića.

Pevač Haris Džinović je već 20 godina u samom vrhu domaće estrade, ali za razliku od većine njegovih kolega, na svojih pet minuta čekao je do svoje 39 godine. Naime, on je tada na svom prvom studijskom izdanju imao nekoliko hitova koja su mu donela ogromnu popularnost, a među njima su numere poput „I tebe sam sit kafano“ i „Sjećaš li se one noći“.

Foto: Zoran Lončarević

Za pesmu „Cvetak zanovetak“ govori se da je proslavila Svetlanu Cecu Ražnatović, a pevačica ju je snimila kada je imala svega 15 godina. Ono što je zanimljivo jeste da je jedan od svojih prvih većih nastupa imala na svadbi pevačkog para Ace i Bilje Jevtić 1989. godine.

Svetlana Ceca Ražnatović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Iako joj je pomenuta numera otvorila vrata scene, Ceca je na jednom nastupu izjavila da ne može da se seti reči ove pesme, te su mnogi pomislili da se stidi ovog starog hita.

Pevačica Viki Miljković započela je svoju muzičku karijeru početkom devedesetih, pa su i njene pesme bile u tom stilu, kao i spotovi, kojih se danas stidi. Jednu od njenih numera, „Bež Milane“, ona nikada ne peva jer ju je „blam“.

Snežana Babić Sneki devedesetih je izdala pesmu pod nazivom „Padobrnac“, ali kasnije kao da je obrisala iz sećanja. Iako je nekada težila ka vrcavim pesamama, to danas nije slučaj kod nje.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.