Jovana Joksimovic
Jovana Joksimović Foto:Vesna Lalić

Poznato TV lice je često na meti kritika.

Joksimovićka je karijeru započela davne 2001. godine, a od tada je uspela da se probije do samog vrha medijske scene u Srbiji. Danas je zaštitno lice televizije K1 koja je u vlasništvu njenog supruga Željka Josimovića, i kume Manje Grčić.

PROČITAJTE JOŠ

Osim toga, Jovana je od 2021. godine na poziciji glavne i odgovorne urednice novinske agencije Tanjug.

Bez obzira na to što uživa u velikoj popularnosti i medijskoj pažnji, voditeljkin kontroverzni način rada joj neretko donosi i kritike. Joksimovićka se često upušta u verbalne sukobe sa svojim gostima, ali i saradnicima u emisijama.

Tako je juče privukla pažnju na društvenim mrežama kada se našla na „udaru“ književnice Vedrane Rudan. Naime, autorka je gostovala u Jovaninoj emisiji i tom prilikom joj poklonila svoju najnoviju knjigu. Međutim, jednim komentarom voditeljka je isprovocirala književnicu, te je došlo do manjeg sukoba.

„Dođite ako nemate šta da radite. Ona će meni sad potpisati knjigu, ja uvek volim da pročitam šta mi je napisala, uvek je to nešto…“, rekla je Joksimovićka.

„Još kad biste i knjigu pročitali, ali to je previše, nećemo sad preterivati. Vi ćete potpis pročitati“, odgovorila je Rudan.

„Ovo je moja emisija, ja sam urednica. Reklame!“, rekla je Vedrana u šali i dodala da je sebi obećala „da će biti fina i da neće reći ništa provokativno“.

„Hvala vam na toj samokontroli!“, rekla je Jovana.

„Napisaću ovde Ivani najvećoj, mislim ja to uvek prevedem. Da napišem Ivani ili Jovani? Napisaću ipak Jelena, žena koja ima. Dakle, Jeleni najvećoj!“, rekla je Rudan dok je potpisivala knjigu.

Nekoliko meseci pre Vedraninog gostovanja, istu čast je imao Mlađan Đorđević, lider pokreta „Oslobođenje“. Oni su imali burnu raspravu tokom programa uživo, a u jednom trenutku je voditeljki „prekipelo“, pa je političara izbacila iz emisije.

PROČITAJTE JOŠ

Đorđević je pomenuo Aleksandra Vučića rekavši da je, između ostalog, izdajnik, na šta je Jovana ljutito odgovorila da nije u redu da priča o ljudima koji nisu prisutni u studiju. Đorđević je potom rekao da je predsednik Srbije svuda, ali je Joksimovićka naglasila da „kod nje nije“.

„Kako nije kod vas? Nije u ovoj televiziji kod vas. Pa znate li vi šta je ova televizija i čija je ovo televizija? I nije ovo isto. Hoćete to da mi kažete? Tanjug ste tek tako kupili, dobili… To hoćete da mi kažete? Pa šta mislite, da se ja zakopčavam na leđa?“, upitao ju je Đorđević, a voditelja je ubrzo zatražila reklame.

Ona je tada Đorđeviću poručila da treba da ga „bude sramota“, što je dodatno razbesnelo gledaoce, koji su istakli da je pogrešno postupila izbacivanjem kritički nastrojenog gosta iz emisije.

„Nepristojnost je uvek na prvom mestu moje crne liste, kao i svaki pokušaj da me neko iskoristi. Tada nema razgovora, već sledi izbacivanje“, rekla je voditeljka i suvlasnica TV K1 nakon skandala.

Međutim, ovo nije jedini slučaj incidenta u emisijama voditeljke. Jovana je poznata po sukobima kako sa gostima, tako i sa saradnicima. Kao voditeljka jutarnjeg programa na TV Prva, ugostila je Jelenu Rozgu, pa je započela da joj govori kako treba da rodi dete i nije odustajala, iako je pevačica naglasila da je ovo osetljiva tema. Pored toga, u pojedinim emisijama voditeljka je bila vrlo drska u obraćanju svojim saradnicima, što su mnogi gledaoci osudili.

Joksimovićka je pre tri godine naišla na još jednu osudu javnosti kada je u uključenju uživo pitala reporterku da li pati od depresije. Naime, novinarka se uključila u jutarnji program, a nakon što je završila izlaganje Jovana joj je postavila pitanje koje ju je potpuno zbunilo.

„Jesi li ti depresivna? Hm?“, upitala ju je Jovana jer reporterka, prema njenoj proceni, nije bila dovoljno energična.

Zbog javnog kritikovanja saradnice Jovana je danima bila meta kritika, a mnogi su joj sugerisali kako bi bilo dobro da se uljudnije ponaša prema kolegama. Dodatna zamerka na Jovanin rad bilo je i neosetljivo pominjanje mentalnog oboljenja od kojeg pati značajan broj stanovništva.

I tu nije kraj: Joksimovićku je javno prozvala i hrvatska pop zvezda Severina. Gostujući u emisiji „150 minuta“ na televiziji Prva ona je izrazila svoja osećanja i otkrila da je zbog odluke Jovane Joksimović, dok je voditeljka još uvek na pomenutoj televiziji vodila Jutarnji program, doživela nočekivan tretman i veliku neprijatnost.

Severina Vučković Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

„Imala sam neprijatnost sa vašom televizijom pre nekoliko godina. Voditeljka je u Jutarnjem programu pustila moje gole fotografije koje su hakovane sa mog telefona. Naša deca su se igrala zajedno, poznajem i njenog muža koji peva. Jednom prilikom sam mu čak i pisala repertoar za koncert. Dakle, njihovo dete i moje dete su se igrali zajedno, mi smo se družili kao prijatelji, ali nevezano za to, takve stvari se jednostavno ne rade“, rekla je Severina prošle godine i dodala:

„Pustila je te fotografije u 10 sati ujutru na televiziji. To je bilo strašno“, ispričala je pevačica.

BONUS VIDEO: Jovana Joksimović: „Žene nigde nisu ravnopravne“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare