Kako je biti glava s televizora, a bez Vučića kao govornika

Showbiz 03. jun. 202018:01
Podeli:
Sandra Jevđenijević Foto:Screenshot/Instagram

Sandra Jevđenijević, jedna je od 160 srećnih dobitnika VIP online karte za koncert korejske grupe "SuperM", a ujedno i jedina predstavnica Srbije koja je imala prilike da svoje idole upozna uživo putem veb kamere. Njeno iskustvo najsličnije je "Vučićevom razgovoru sa televizorima", samo što su umesto Vučića na sceni stajali predstavnici korejske grupe koje naša sagovornica obožava. Sandra je o svom virtuelnom koncertom iskustvu govorila za Nova.rs. 

„Kompanija SM Entertainment je pre par meseci najavila seriju online interaktivnih koncerata koji se emituju u realnom vremenu, a ono što ih posebno ističe je prisustvo publike.  Prvi takav koncert u istoriji je održala grupa „SuperM“, 26. aprila ove godine.  Kao i za svaki drugi koncert, bilo je potrebno kupiti kartu za pristup. Ubrzo nakon, objavljena je vest o specijalnoj prilici koja omogućava fanovima da budu na sceni sa izvođačima putem veb kamera. Svako ko je kupio kartu mogao je da se prijavi za učešće u ovom događaju, koji su nazvali „SuperM VideoTalk“.  Odabrali su 160 pobednika. Imala sam veliku sreću da budem jedna od izabranih fanova, i jedini predstavnik Srbije“, govori Sandra za Nova.rs i dodaje:

PROČITAJTE JOŠ

„Nakon sto smo odabrani, dobili smo mejl sa instrukcijama gde nam je receno da cemo dan ranije imati video/audio probu. U međuvremenu, odlučila sam da pronađem ostale pobednike na Tviteru kako bismo mogli da jedni drugima pomažemo i delimo informacije. Proba je pocela u 8 ujutru po našem vremenu. Kada sam se ulogovala, prvo sto sam videla je veliki broj malih ekrana i lica, mnostvo glasova i jezika. Kada su nas „prebacili“ na scenu, izgledalo je ovako: svi nasi ekrani su bili poređani na ogromnim led ekranima oko bine, te smo bili jedina publika koju su izvođaci mogli da vide tokom koncerta. Komunicirali smo sa osobljem putem četa. Testirali su našu internet konekciju, ocenjivali smo kvalitet slike i testirali mikrofone.  Na kraju, dva člana grupe su došla na scenu da nas pozdrave i zahvale nam se. Bili smo oduševljeni jer tokom probe nije trebalo niko od njih da prisustvuje.“

Govoreći o samom koncertu, Sandra ima samo reči hlave.

„Dan koncerta je bio fenomenalan! Bilo je nekoliko tehničkih potškoća, jer je to zaista bio veliki projekat, ali je sve u svemu proteklo odlično. Iako smo svi bili kod svojih kuća, svi su bili uzbuđeni, aplaudirali i uživali, atmosfera je bila fantastična. Momci su odvojili dosta vremena i da odgovaraju na pitanja, prevodili su ih između sebe kako bi maksimalno ispostovali svakog, bili su jako ponosni na čitav projekat i najvažnije – videlo se da zaista uživaju u nastupu i da daju sve od sebe. Pored svega toga, koncert je bio propraćen novom AR tehnologijom – imali su virtuelne kaveze, tigrove, reci koje su letele oko njih, virtuelnu publiku, čak i koloseum iza sebe, a sve je izgledalo jako realno. Zaista sam oduševljena konceptom, idejama i trudom koji je uložen. Smatram da je takav koncert nešto najbliže klasičnom koncertnom iskustvu koje u ovakvim okolnostima možemo da imamo“, govori ona za naš portal i dodaje:

„Najlepše od svega je bilo prisustvo velikog broja jezika, kultura i nacionalnosti – kako među fanovima tako i među članovima grupe. Sve te različitosti koje prevazilaze sve barijere me svaki put oduševe. Nekoliko nedelja kasnije ponovo sam bila izabrana da budem u publici za koncert grupe „NCT127. „Njihov koncert je bio podjednako dobar, a u međuvremenu su rešili sve tehničke probleme sa kojima su se ranije susretali, te je sve proteklo u najboljem redu. Ponosna sam sto sam bila u mogućnosti da budem deo tako velikog projekta, budem predstavnik Srbije na prvom interaktivnom onlajn koncertu u istoriji, o kom su pisali svetski mediji – zajedno sa mojim omiljenim umetnicima.  Moja poruka svima koji nisu upoznati sa drugim kulturama je – pokušajte, možda vam se dopadne. Ne mislim da svako treba da voli i podržava ono u čemu ja uživam, već se nadam da će u budućnosti jos više ljudi razumeti i prihvatiti različitosti u svetu u kom zivimo.“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar