Foto:Screenshot/Youtube/Jungsu Choi_jazz

Jedan od najboljih južnokorejskih džez sastava "Jungsu Choi Tiny Orkester", nastupiće na ovogodišnjem Nišvilu, što će ujedno biti i njihov prvi nastup u zemljama regiona.

S obzirom da je Južna Koreja jedna od prvih zemalja koja se efikasno izborila sa pandemijom korona virusa, bend je potvrdio Nišvil džez festivalu da će, ukoliko se situacija dramatično ne promeni na gore, nastupiti na velikoj sceni 13. avgusta.

„Ova zemlja, koja poslednjih decenija važi za privrednog giganta i to ne samo na azijskom kontinentu, ima sve zapaženiju ulogu i kao veoma značajan svetski centar kada je reč o kulturi i umetnosti. Zato treba imati na umu da je posle nezapamćenog uspeha filma ‘Parazit’ na ovogodišnjoj dodeli Oskara, sledeća velika stvar koja dolazi iz Južne Koreje – džez“, poručuju iz Nišvila.

Kompozitor, aranžer, producent i vođa ovog sastava Jungsu Choi uspešno se oprobao u raznim stilovima i oblastima muzike, bilo da je reč o orkestarskoj muzici, džez big bendu ili elektronskoj muzici.

Tokom deset godina života u Evropi, uporedo sa studijama džeza, filmske muzike i elektro-akustičke muzike, na Bečkom konzervatorijumu i Univerzitetu Kingston u Londonu, izgradio je i značajnu muzičku karijeru.

Sa svojim džez big bendom bendom „Jungsu Choi New Jazz Orchestra in London“, objavio je debi album 2011. godine.

Po povratku u Južnu Koreju, ponovo je okupio sjajan savremeni džez ansambl „Jungsu Choi Tini Orkester“ po formaciji takozvani „almost big band“, koji čini 11 prvoklasnih korejskih džez muzičara.

„Najkraće rečeno, Jungsu Choi Tiny Orkester pokazuje da izvođenje punokrvnog modernog džeza ne mora nužno da znači bežanje od džez tradicije“, kažu iz Nišvila.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar