Izolacija kao inspiracija: Tajna Ćetkovićeve nove pesme

Showbiz 29. jul. 202000:01
Podeli:
Foto: Kristina Ćetković

"Jedne noći, uz klavir i čašu vina, radio sam na deonicama nekih kompozicija koje planiram za novi album, i u jednom trenutku sam sve to prekinuo i napisao ovu baladu, što samo potvrđuje da se inspiracija često desi neočekivano i da neke pesme same pronađu put do svog izvođača, a verujem i do srca publike", rekao je pevač.

PROČITAJTE JOŠ


Sergej Ćetković ponovo stihovima gađa u srce publike. Naime, reč je o emotivno ljubavnoj priči u novoj pesmi Sergeja Ćetkovića pod nazivom „Vratile se ptice“, koja ga je inspirisala tokom izolacije usled koronavirusa. Pevač novom baladom najavljuje sedmi studijski album, a za raziliku od prošlogodišnje letnje numere „Pusti probleme“, Ćetković se ovog puta vraća svom autentičnom maniru emotivnih ljubavnih poruka koje su inače njegov zaštitni znak. Inspirisan ljubavlju, morem, uspomenama i duhom prošlih vremena, ova pesma se dogodila neprlanirano.

Foto: Zoran Loncčrević

„Jedne noći, uz klavir i čašu vina, radio sam na deonicama nekih kompozicija koje planiram za novi album, i u jednom trenutku sam sve to prekinuo i napisao ovu baladu, što samo potvrđuje da se inspiracija često desi neočekivano i da neke pesme same pronađu put do svog izvođača, a verujem i do srca publike. Odmah sam znao da je neću čuvati za neki naredni period, već da želim sada da je predstavim ljubiteljima svoje muzike, tako da se radujem premijeri i reakcijama publike. Atmosfera pesme pomalo podseća na neke neprolazne mediteranske hitove iz osamdesetih godina, i namerno sam želeo taj retro prizvuk i emociju, jer mislim da nam je ponekad potrebno da se vratimo onom pravom pop zvuku koji nema rok trajanja. Iako je trenutak u kome objavljujem novi singl veoma težak za sve nas, nadam se da će ova pesma, i muzika uopšte, bar malo doprineti širenju optimizma i nade da ćemo iz ove borbe koju svi vodimo izaći kao pobednici“, rekao je Sergej.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar