Podeli
Foto: Privatna arhiva

Bračni par Ivana Pavković i Petar Mitić ove godine proslavljaju Uskrs sa svojim sinom Vujadinom u pevačevoj rodnoj kući u Vranju.

Zvezde granda su za Nova.rs ispričali kako su se ove godine pripremili za praznik i koliko se sada Uskrs razlikuje od prethodnih koje su slavili, s obzirom na aktuelnu situaciju.

S obzirom na to da je vanredno stanje, kako ove godine obeležavate praznik?

Ivana: “Svake godine farbam jaja sa mamom ili svekrvom. Ove godine sam poželela sama da farbam, tako da smo se podelile svekrva i ja. Ona je spremala posni ručak, a ja sam farbala jaja”.

Foto: Privatna arhiva

Petar: “Kao i svake godine do sada po tradiciji idemo kod roditelja, ove godine smo u Vranju, u mom rodnom kraju. Uskrs obeležavamo u krugu porodice i najbližih. Jedina razlika će biti ta što po tradiciji nećemo moći da se družimo sa familijom, kumovima, komšijama i prijateljima, jer poštujemo mere izolacije, ali svakako uživamo. Ovaj mir pomalo i prija”.

Nadjačavate li snage u tucanju jaja? Postoji li među vama borbeni duh?

Ivana: “Ma ne, ne doživljavamo tako. Videćemo kako će naš sin, sa njim će sada, kako raste, Uskrs biti sve zanimljiviji. Možda će kod njega postojati borbenost, kao što je bila u svima nama kada smo bili deca”.

Petar: “Naravno, borbeni duh uvek postoji i kucanje postaje pravo takmicenje. Tu su i razni trikovi za proveru, odnosno koje je jaje najjače”.

Ko najčešće pobeđuje i kako gubitnik doživljava taj poraz?

Ivana: “Ove godine pobeđuje Vujadin drvenim jajem (smeh,)”.

Petar: “Sve je to razonoda i pobednik na kraju krajeva uopšte nije bitan niti važan”.

Foto: Privatna arhiva

Kakva je vaša uskršnja trpeza?

Ivana: “Jaja su unapred spremna. U dvoristu se raspaljuje roštilj. Potrebno je isključivo dobro raspolozenje”.

Petar: “Nemam pojma. Za to su zadužene domaćice (smeh)”.

Kako vaš sin doživljava Uskrs?

Ivana: “Mnogo se raduje, kao i svako dete. Sad je stariji, pa je oduševljen bio farbanjem jaja. Ofarbao je i sam svoje”.

Petar: “Dete kao i svako dete hvala Bogu srećno, radosno, zadovoljno s obzirom na to da je kod babe i kod dede pa mu je sve dozvoljeno, ponekad na nezadovoljstvo roditelja. Ali, isto je tako bilo kada smo i mi bili mali. Kod babe i dede sve moze”

Otkrijte nam recept uspešnog i stabilnog braka kao što je vaš.

Foto: Privatna arhiva

Ivana: “Poštujemo se i čuvamo”.

Petar: “Na taj način što podržavamo jedno drugo u svemu, što komuniciramo uvek i ne dozvoljavamo da se problemi gomilaju, nego sve rešavamo u startu otvorenošću jedno prema drugom i posvećenosti detetu. Sve u svemu trudimo se da živimo normalno i lepo, da se volimo i poštujemo”.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

PROČITAJTE JOŠ