Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Lejdi Gaga i organizacija "Global Sitizen" (Global Citizen) sakupili su 35 miliona dolara za borbu protiv koronavirusa i organizovaće specijalnu TV emisiju u kojoj će učestvovati između ostalih Pol Makartni, Stivi Vonder i Bili Ajliš. Istorijskom "lajnapu" do danas se pridružilo više od sto holivudskih zvezda koje će nastupati na humanitarnom koncertu.

Svetska zdravstvena organizacija i Global sitizen će organizovati virtuelni televizijski događaj „One World: Together At Home“ (Jedan svet: Zajedno kod kuće) čiji cilj je da se oda priznanje zdravstvenim radnicima za pomoć pri pandemiji koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Emisija će 18. aprila u 20 časova po vremenu na istočnoj obali SAD biti istovremeno na televizijama ABC, NBC, CBS, iHeartMedia i Bell Media.

Domaćini TV specijala biće američki TV voditelji Stiven Kolber, Džimi Falon i Džimi Kimel. Pored Lejdi Gage koja je organizator koncerta, tog dana će zajedno sa njom nastupati i više od sto javnih ličnosti iz Holivuda među kojima su i: Selin Dion, Džesi Džej, Nial Horan, Sofi Tuker, Tejlor Svift, Stivi Vonder, Bili Ajliš, Adam Lambert, Ališa Kiz, Keša, Lizo, Bili Rej Sajrus, Kamila Kabeljo, Dženifer Lopez, Kejsi Mustgraves, Met Bomer, Naomi Osaka, Rita Ora, Sem Smit, Šon Mendes, Ušer, The Killers i mnogi drugi.

Foto: Promo

Kako je kantautorka Lejdi Gaga izjavila prošle nedelje, ovo neče biti uobičajen humanitarni koncert.

„Treba da ispričamo priče i proslavimo zajednicu koja je u prvim redovima – zdravstvene radnike. Želimo da ukažemo na ozbiljnost ovog istorijskog kulturnog pokreta bez presedana i želimo da slavimo i ohrabrimo moć ljudskog duha. Sklonite svoje novčanike i zavalite se i uživajte u predstavi koju svi zaslužujete “ rekla je Lejdi Gaga preko video-veze tokom prošlonedeljne konferencije za novinare SZO kada je najavljen događaj, prenose američki mediji.

Tokom emisije biće pomenuti oni koji su pogođeni virusom i biće odata počast zdravstvenom osoblju u prvim redovima borbe protiv virusa. Svetska zdravstvena organizacija navela je da je Lejdi Gaga zaslužna za okupljanje muzičkih zvezda za ovaj televizijski događaj.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.