Foto:EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Pevačica Lejdi Gaga je zajedno sa grupom volontera iz fondacije "Global citizen" prikupila više od trideset pet miliona dolara koje je donirala Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) , radi suzbijanja širenja pandemije koronavirusa.

Pevačica je ovim povodom najavila i humanitarni koncert na televiziji koji će, kako je rekla, biti slavlje zbog prikupljenog novca, prenose strani mediji. 

PROČITAJTE JOŠ

„Bilo je pravo zadovoljstvo raditi sa volonterima iz „Global citizena“, drago mi je da smo uspeli da sakupimo ovoliki novac koji smo zajedno donirali Svetskoj zdravstvenoj organizaciji“, izjavila je kantautorka objašnjavajući da je umesto publike apelovala na velike korporacije da doniraju novac.

Prema njenim rečima, oni su se odazvali pozivu.

„Hvala velikim korporacijama koje nisu ignorisale moj poziv već su dale određeni deo novca kako bi ova suma bila prikupljena. Nadamo se da će novac pomoći u stvaranju medicinske opreme, testova za virus, ali i da će pomoći u bržem pronalaženju vakcina“, dodala je ona.

Svojom donacijom, Gaga je postala jedna od javnih ličnosti koje su donirale najveću svotu novca humanitarnim organizacijama i SZO radi suzbijanja virusa. Pored nje, na listi najvećih donatora među javnim ličnostima, nalaze se i Opra Vinfri i Elton Džon koji su samostalno donirali više od deset miliona dolara.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.