Hejt SLOVEni: Goran Bogdan objasnio svoju ulogu u hit spotu

Showbiz 15. apr. 202112:28 > 12:29
Podeli:
Hej Sloveni, pesma, spot, Goran Bogdan
Goran Bogdan Foto: Promo

Hrvatski glumac Goran Bogdan jedan je od protagonista hit spota u okviru kampanje protiv govora mržnje "Hejt, SLOVEni, još ste živi". On u ovom spotu glumi Srbina Duleta, koji uvredama "čašćava" lepu Azru, koja mu ne ostaje dužna.

PROČITAJTE JOŠ

U kratkoj izjavi za Nova.rs, u pauzama između snimanja, glumac je objasnio svoju ulogu u ovom spotu, koji je za samo nekoliko dana osvojio čitav region, čemu svedoće milionski pregledi na različitim platformama.

„Mi smo svi protiv govora mržnje, ali sve što smo hteli da kažemo o toj temi rečeno je u tom spotu“, rekao nam je Bogdan.

Inače, bosanskohercegovački magazin Buka je ranije na svom Jutjub kanalu objavio video „Hejt, SLOVEni, još ste živi?“ kao deo njihove kampanje protiv govora mržnje, koju realizuju već mesecima.

Napisao ga je i režirao zagrebački reditelj Predrag Ličina, koji stoji i iza zombi komedije „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“, a njegove glavne zvezde su pevačica Severina, te glumci Goran Bogdan i Hristina Popović.

Autor spota, Predrag Ličina, u nedavnom intervjuu za Nova.rs je između ostalog ispričao i proces nastajanja ovog hit videa.

 

„Trnovit je bio put do toga. Sad ću vam opisati koliko je zapravo dug put do te jedne proste rečenice koja predstavlja slogan. Započeo sam pisati priču i dijaloge u supermarketu – „Hej Dule“, „Hej Azra“. Onda mi je palo na

Hejt Sloveni
Foto: Aleksandar Trifunović/Elvir Padalović

pamet da se likovi pozdravljaju s „Hejt“, baš zato da naglasimo koliko je mržnja postala najnormalnija stvar. I krenule me uvrede, sipao ih iz rukava… Onda sam scenarij poslao svom prijatelju kralju advertajzinga Vanji Mitroviću da mi pomogne oko slogana. Reče mi on: „Pa, smeće purgersko – nek ti slogan bude Hejt Sloveni!“ Rekoh ja njemu: „Bravo đubre vračarsko!“ Poslije smo vidjeli onaj zanimljivi meme na kojem je pisalo „Koja je najljepša pjesma s riječi ’LOVE’ u sebi? Pa, Hej sLOVEni!“ Otuda „Hejt SLOVEni“. I prva verzija slogana bila je „Hejt SLOVEni, jeste ok?“ Onda sam posalo scenarij svojoj prijateljici i carici advertajzinga Jeleni Pavićević koja mi reče: „Pa šta ne dodaš ’još ste živi?’ umjesto ovog na kraju?! I ja reko – genijalno, to je to, jednostavnost je najbliža savršenstvu! Nakon toga je trebalo samo smisliti završno obraćanje glumaca i tu mi je script-doctor bila neponovljiva Zinka Bardić. Na kraju su ovi glumci maestralno oživjeli dijaloge i to je kraj priče“, ispričao je Ličina.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar