Predrag Ličina: Čekam poziv za kampanju Gej Sloveni

Showbiz 13. apr. 202115:18
Podeli:
Predrag Licina
Predrag Ličina Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

"Neko mi je poslao sa Tvitera kako bi se zvao Tinder za jugonostalgičare - Dejt Sloveni". Onda mi je pala na pamet LGBT zajednica. Kampanja bi se zvala Gej Sloveni, još ste živi? Ja bih uradio nešto tako. Ali bi trebalo neko da me nazove i da to organizuje. Kao što me je Aleksandar iz Buka magazina nazvao za ovo", priča u razgovoru za Nova.rs Predrag Ličina, autor hit spota protiv govora mržnje, "Hejt, SLOVEni".

Magazin Buka je na svom Jutjub kanalu ove subote objavio video “Hejt, SLOVEni, još ste živi?”. Video je sastavni deo Kampanje protiv govora mržnje koju Buka realizuje proteklih meseci. Spot je napisao i režirao proslavljeni filmski režiser Predrag Ličina, inače autor spota „Pupi je kriv za sve“ i autor filma „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“, a glavne uloge igraju Hristina Popović, Severina i Goran Bogdan.

PROČITAJTE JOŠ

Režiser Predrag Ličina, u razgovoru za Nova.rs je spomenuo da bi radio na regionalnoj LGBT kampanji pod nazivom „Gej SLOVEni, još ste živi?“.

„Ja sam to rekao u šali, palo mi je na pamet kada sam radio prvobitni spot. Neko mi je poslao sa Tvitera kako bi se zvao Tinder za jugonostalgičare – Dejt Sloveni“, govori reditelj kroz smeh.

„Onda mi je pala na pamet LGBT zajednica. Kampanja bi se zvala Gej Sloveni, još ste živi?“

Kaže da samo čeka poziv.

„Ja bih uradio nešto tako. Ali bi trebalo neko da me nazove i da to organizuje. Kao što me je Aleksandar iz Buka magazina nazvao za ovo. Mislim da je najpametnije da ja njemu kažem da me nazove. Šalu na stranu, postoje mnoge ugrožene skupine ljudi. Gde su gejevi, lezbejke, Romi, izbeglice? Svima treba posvetiti pažnju“, rekao je on dodatno za Nova.rs.

Predrag Licina
Predrag Ličina Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ja sam se do sada u filmovima bavio međunacionalnim odnosima. Pogotovo u Bosni i Hercegovini, gde imamo tri naša naroda, a svi su ti narodi minorni i nebitni globalno, ali misle da su jedni iznad drugih. Stalno mrze jedni druge. Meni je to užasno inspirativno za satiru.“

Region mu je inspirativan.

„Ne znam koliko bih se dobro zabavljao u Skandinaviji, gde bih se bavio Šveđanima i Fincima. Tamo bi mi bilo dosadno, zato i volim što živim u ovom našem regionu“, objašnjava Ličina.

„Ali eto, bila bi fora uraditi spot Gej Sloveni. Ali, to ne mogu ja da iniciram, mora me zvati neko LGBT udruženje, bilo gde sa prostora bivše Jugoslavije. Možda kada ovo pročitaju, možda će me i nazvati“, zaključio je režiser za Nova.rs.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar