Hasanović se opet oglasio: Moja misija nije da mirim Balkan

Showbiz 02. jul. 202123:19
Podeli:
Sadik Hasanovic
Sadik Hasanović Foto:Screenshot/Youtube/Grand online/Screenshot/Instagram/sadik.hasanovic.official

Finalista muzičkog takmičenja "Zvezde Granda", Sadik Hasanović optužen je od strane naroda za govor mržnje, nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se može čuti kako peva nacionalističke pesme.

pročitajte još:

Nakon toga svetlost dana ugledale su njegove fotografije sa Naserom Orićem, a Sadik je u svom prvom javnom obraćanju istako da trenutno proživljava najgore dane u životu.

Kako se priča o ovom skandalu ne stišava, Sadik je odlučio da se još jednom obrati putem svog Instagram naloga.

„Potičem iz porodice koja ima dugogodišnju muzičku tradiciju. Moj đed je bio violinista, otac pevač… Ja sam nastavio s pevanjem, kako kod nas kažu s kolena na koleno. Ali ako neko od mene očekuje da biram između oca i porekla, umesto uspešne karijere, ja bez dileme biram ono prvo, oca, porodicu i moje poreklo, a pevati nikada prestati neću! Ovih dana me brutalno napadaju. Znam teško je nas na Balkanu pomiriti, čini mi se da to ne može niko pa neću ni ja, a voleo bih da mogu. Isto tako moja misija nije da mirim Balkan nego da odem u Beograd i pokažem svoje muzičke sposobnosti i to sam ulaskom u finale „Zvezde Granda“ dokazao“.

Foto:Screenshot/Instagram/sadik.hasanovic.official

Pevač je zatim nastavio, te napisao da je postao politička tema i da se svi utrkuju da ga nazovu izdajicom.

„A sada malo surove istine… Nije ovaj mladić, onda dečak Sadik, rođen u Švajcarskoj, a danas živi u Srebreniku, zato što je hteo da tako bude, već je u Srebreniku zato što su mu oca i majku iz Srebrenice, proterali u julu 1995.godine i oko toga neću nikome da se pravdam. To od mene ne očekujte. Vidim sada sam postao i politička tema, svi se utrkuju da me optuže kako sam neke izdao, a neke uvredio i kupe poene na meni. U politiku se ne mešam, to me ne interesuje. I ovo želim reći javno, bez obzira šta ko o tome misli. Ja se ne odričem moje zemlje Bosne, moje Srebrenice i moga Srebrenika. Ni za šta, pa ni za uspešnu karijeru. Ali i dalje sam na stanovištu da poštujem Srbiju, onu Srbiju koja je spremna da idemo dalje, a ne onu koja je spremna da nas vrati u devedesete. S ovim stavljam tačku na sve i ovo je moje zadnje izjašnjenje na ovo sve“, zaključio je Sadik.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar