Haris Ford i Bred Pit
Haris Ford i Bred Pit Foto:EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA/EPA-EFE/DAVID SWANSON

Američka Akademija filmskih nauka i umetnosti saopštila je danas spisak glumaca i poznatih ličnosti koji će biti voditelji 93. ceremonije dodele Oskara 25. aprila u dvorani Dolbi u Los Anđelesu, među kojima su zvezde Harison Ford (Harrison), Bred Pit (Brad Pittt) i Hali Beri (Halle Berry).

Na spisku se nalaze i Rene Zelveger (Renee Zellweger), Hoakin Finiks (Joaquin Phoenix), Lora Dern (Laura) i reditelj Bong Džun-ho čiji je film „Parazit“ prošle godine osvojio glavnu nagradu – Oskara za najbolji film, saopštili su producenti ceremonije.

Noć Oskara vodiće Glen Vajs (Glenn Veiss), poznati stručnjak za ovu vrstu događaja, ali uz pomoć reditelja Stivena Soderberga (Steven Soderbergh) koji je zadužen za produkciju.

Akademija je saopštila da će 93. ceremonija biti tradicionalno održana u dvorani Dolbi u Los Andjelesu, ali će biti uključenja i sa drugih mesta.

Svim nominovanim je upućeno pismo u kojem se traži njihovo fizičko prisustvo na ceremoniji.

„Trudićemo se da pružimo prijatno i bezbedno veče za sve koji će biti fizički prisutni, kao i za milione ljubitelja filma širom sveta“, naveli su organizatori i dodali da će na licu mesta biti testovi za koronavirus.

Ove godine je film „Mank“ Dejvida Finčera (David Fincher) u kojem glumi Geri Oldman (Gary) postao favorit za Oskara jer je osvojio najviše, 10 nominacija za tu filmsku nagradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar