Foto: EPA-EFE/DANIEL POCKETT

Intervju koji su princ Hari i Megan Markl dali na američkoj televizijskoj kući CBS, u razgovoru sa Oprom Vinfri, tema je broj jedan tokom cele sedmice u Velikoj Britaniji. Javnost je podeljena, ali čini se da je više onih koji su odbeglom paru zamerili ovakav vid obračuna s monarhijom.

PROČITAJTE JOŠ

Ispovest pred TV kamerama poprilično je uzdrmala britansku kraljevsku porodicu, a prema anketi YouGova Megan i Hari nikad nisu bili manje popularni. 48% ispitanih o Hariju ima negativno mišljenje, a tek 43% pozitivno, što je prvi put u istoriji da Čarlsovog mlađeg sina dominantno ne podržavaju. Megan stoji još lošije, negativno mišljenje o njoj ima nešto manje od 60% ispitanih, a tek svaki treći Britanac je podržava.

Vidljiv je i generacijski jaz kad je u pitanju podrška prema Megan i Hariju s jedne strane, te monarhiji s druge. Mladi do 24 godine uverljivo su na strani para, dok oni stariji od 65 godina dominantno podržavaju kraljicu.

Elizabeta II ujedno je i član kraljevske porodice koju Britanci podržavaju u najvećem postotku, čak 80%. Dvotrećinska većina i dalje u načelu podržava monarhiju, a tek 25% ispitanih želi menjati postojeći model.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar