Foto: Damir Spehar/PIXSELL

"Početkom decenije imali smo nezaboravne koncerte u Srbiji, a odlaskom Jelene Rozge nastavili smo da nastupamo u Hrvatskoj i Sloveniji, ali iz potpuno nejasnih razloga, menadžeri nas zaobilaze kad su u pitanju koncerti u Srbiji", ističu članovi hrvatske grupe Magazin u intervjuu za Nova.rs na pitanje zašto više ne nastupaju u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Muzička grupa Magazin osamdesetih godina bila je jedna od najpopularnijih u bivšoj Jugoslaviji, a u jeku slave, mnogi članovi benda su napustili sasatav. Ipak, uprkos tome što se nekoliko puta govorilo o raspadanju ove pop grupe, oni su i dan-danas u punom sastavu.

Članovi benda – gitarista Željko Baričić i pevačica Andrea Šušnjara u intervjuu za Nova.rs otkrili su šta je održalo njihovu grupu, kako danas gledaju na popularnost koju su dostigli tada, ali i zašto više ne nastupaju u Srbiji.

Kakva je sada situacija kod vas nakon pandemije? Da li ste počeli da nastupate posle koncertne pauze?

– Situacija je složena. Polako se naziru prvi nastupi uz određene mere opreza. Organizatori skupljaju hrabrost da se upuste u avanturu organizacije nastupa po pravilima novog normalnog. Magazin bi trebao da započne sezonu nastupa početkom jula.

PROČITAJTE JOŠ

Osamdesetih godina važili ste za jednu od najpopularnijih grupa u Srbiji. Zbog čega ste se, na neki način, povukli?

– Nismo se povukli nakon osamdesetih. Početkom decenije imali smo nezaboravne koncerte u Srbiji, a odlaskom Jelene Rozge nastavili smo da nastupamo u Hrvatskoj i Sloveniji, ali iz potpuno nejasnih razloga, menadžeri nas zaobilaze kad su u pitanju koncerti u Srbiji.

Čega se prvo setite kada se pomene Beograd?

– Sava Centra, dvorane u kojoj smo imali najlepše koncerte naše dugotrajne karijere.

S obzirom na veliku popularnost, da li ste nekada sebe smatrali zvezdama ili toga ipak niste bili svesni?

– Mi smo oduvek bili i ostali obični mali ljudi, srećni što se bavimo poslom koji volimo. Uz Magazin se nikad nisu vezale nikakve afere, tako da možemo neskromno da kažemo da našu popularnost dugujemo isključivo pesmama i predanom radu.

Andrea je poslednja postala član grupe. Kako se uklopila tada kada je počela da radi sa vama? 

– Nije bilo nikakvih problema. Andrea se od prvog dana uklopila u Magazin, jer je upravo ono što Magazinu treba. Svojim vokalom, talentom i sposobnošću trenutno je osvojila srca fanova grupe Magazin, a nas starosedeoce u grupi je „kupila“ predanošću muzici, profesionalnim pristupom svakom nastupu i upornošću.

Andreu mnogi porede sa Jelenom Rozgom, koja je prethodno bila pevačica Magazina, da li joj to prija ili smeta?

– Ne volim kada me upoređuju sa drugim koleginicama. Svaku poštujem kao koleginicu, ali svaka je od njih drugačija i po nečemu posebna. Pa tako da nisam drugačija i ja od ostalih, ne bih opstala preko 10 godina u grupi Magazin i ukupno 16 godina na Hrvatskoj muzičkoj sceni.

Nekoliko pevačica se promenilo otkako je osnovana grupa. Da li ste danas u kontkaktu sa bivšim članovima? Čime se oni danas bave?

– Sa svim našim bivšim pevačicama smo u dobrim odnosima i veselimo se svakom susretu sa njima. One se i dalje bave muzikom, snimaju i pevaju svoje pesme, ali i dobar deo pesama iz velikog opusa grupe Magazin.

Mnogo se govorilo o raspadanju grupe. Šta vas je održalo tolike godine?

– Održalo nas je to što smo normalni ljudi. Tolerancija je ključna reč. Nije lako biti na sceni toliko dugo, i to bez većih oscilacija. Nama je to uspelo i srećni smo zbog toga.

View this post on Instagram

Hocemo li? #bringconcertsback #imissmypeople ❤

A post shared by Andrea Šušnjara (@andreasusnjara_official) on

Da li pratite današnju srpsku scenu i ko vam se dopada od novih pevača?

– Mladi po klubovima slušaju pop i folk muziku, pa i mi stariji čujemo ponešto novo u pauzama između setova na svojim nastupima… Bude tu svega – od kvalitetnih pesama do treša, ali definitivno ima zanimljivih melodija koje plene pažnju.

Kako komentarišete današnje pesme u kojima se propagiraju neke druge vrednosti, poput nasilja, droge?

– Mi jednostavno nemamo mentalni sklop koji bi uključivao nasilje i drogu, pa osuđujemo sve što ima veze s tim, uključujući i pesme. Ponosno možemo da kažemo da je Magazin oduvek „drugs free“ grupa.

Da li ćete u bliskoj budućnosti nastupati u Beogradu?

– Ako se mi pitamo, mi bismo sldeći vikend nastupili u Beogradu. Možda se poklope zvezde pa se to i dogodi, a mi jedva čekamo priliku da ponovo nastupimo pred posebnom beogradskom publikom.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)