Foto: Zoran Lončarević

Hrvatski muzičar Goran Karan ganuo je nedavno javnost kada je devojčici koja je svoj mladi život izgubila u zemljotresu koji je u nedelju ujutru pogodio Zagreb, posvetio pesmu.

Iako je nije napisao za nju, pevač za Nova.rs otkriva kako je osetio potrebu da melodiju, koju je već imao, odsvira i otpeva za tragično preminulu petanestogodišnjakinju.

„Kad je do mene stigla vest o gubitku jednog mladog života u zemljotresu u Zagrebu, jako me je to potreslo. Žao mi je što je tako tragično označen taj dan u kalendaru. Predveče, kada sam uzeo gitaru, krenula je pesma „Ima jedno svjetlo“. Iako je nisam napisao za ovaj događaj, osetio sam poriv i potrebu da je to veče otpevam“, priča Karan za naš portal i osvrće se na globalnu neizvesnost kako zbog nedavnog zemljotresa u Hrvatskoj, tako i zbog pandemije koronavirusa pred kojom je ustukno ceo svet.

„Ovih dana smo svi u stalnom zajedništvu i mislima i socijalnim mrežama, više nego ikada pre. Okolnosti su nepoznate i neizvesne, zahtevaju od nas strpljenje, veru i nadu, pa sam za sve nas poslao muzičku poruku o ljubavi koja ostaje. Ovo vreme koje smo, i ne pitajući, dobili, treba iskoristiti da bi se sprijateljili sami sa sobom. Kolika god bila distanca, svi smo zajedno vrlo blizu, ali u području koje nije označeno kartom. Ovaj izazov je prilika da iz svega izađemo kao bolji ljudi, a to se i događa“, istakao je poznati Splićanin.

Foto: Zoran Lončarević

Goran Karan je putem Nova.rs uputio i jednu jaku poruku:

„Na kraju bih sam rekao sledeće – dragi ljudi, ovo još nismo imali, ovo vreme je generacijsko iskušenje za sve nas. Zato, molim vas, čuvajte se, strpimo se, ponašajmo se najbolje što možemo. Idemo zajedno dalje, ne bojte se, pregrmećemo mi i ovo!“

Podsećamo, zemljotres jačine 5,3 stepena po Rihteru potresao je Zagreb 22. marta, oko 6 ujutru. Više ljudi ostalo je zarobljeno pod ruševinama, a petnaestogodišnja devojčica, kojoj je Karan posvetio pesmu, bila je u kritičnom stanju i uprkos svim naporima lekara da joj spasu život, podlegla je povredama.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.