Grupa Gift obradila pesmu Josipe Lisac

Showbiz 15. maj. 202116:54
Podeli:
Josipa Lisac
Josipa Lisac Foto:N1

Novosadski sastav Gift privodi kraju rad na novom albumu pod imenom „U senci grada“. Najavljujući ovo izdanje bend predstavlja dvostruki singl – autorsku pesmu „Displej“ i obradu klasika Josipe Lisac „Gdje Dunav ljubi nebo“. Ove kompozicije se nadopunjuju, govore o spajanju gradova, ljudi i osećaju planetarne povezanosti.

Bend Gift važi za neprevaziđenu regionalnu cover senzaciju. U toj „ulozi“ bend neguje sofisticiraniji zvuk izvođača iz osamdesetih godina prošlog veka. U taj svet savršeno se uklopila reinterpretacija čuvenog hita Josipe Lisac. Pesma „Gdje Dunav ljubi nebo“ dobila je novu dimenziju, svežinu i poletnost. Grupa Gift je unela toliko svojih emocija učinivši pesmu na neki način – svojom.

PROČITAJTE JOŠ

„Pesma nas lično asocira na Novi Sad i široki pogled sa tvrđave ka horizontu gde se čini kao da zaista Dunav ljubi nebo. Ova velika moćna reka kao arterija spaja srca ljudi, gradove i mesta koja žive na njenim obalama, dok pesma plovi po njoj. Mi smo odrasli na Dunavu i ovde smo se kao mladi zaljubljivali, sastajali, voleli. Velika nam je čast što izvodimo pesmu Josipe Lisac koja je snažno uticala na nas kao umetnike,“ izjavio je Jovan Matić, aka Joca Ajkula, frontmen grupe Gift.

Pored ove numere grupa Gift predstavlja i jednu autorsku pesmu „Displej“. Stečeno iskustvo i sviračko umeće koje su stekli kao cover bend, grupa Gift je otelotvorila u svom autorskom radu. Konkretno singl „Displej“ je veoma inspirisan najdivnijim radijskim hitovima grupa The Cure, The Smiths ali i domaćih bendova poput Oružjem protivu otmičara ili Eva Braun.

„Veoma volimo pesmu „Displej“. To je zarazna oda unezverenosti svih bića koja su okusila fenomen putovanja kroz vazduh, avionom ili nekim drugim letećim objektom. Putovanje kroz vazduh je moguće naravno i na mentalnom nivou. Dok maštaš da si negde u nekom drugom gradu i da imaš drugačiji život, odjednom te carinik na aerodromu skenira i proverava kofer. Ono što ne može zaista da proveri su tvoje misli koje ’kasne na X-ray provere’,“ kaže Jovan o temi koju tretira singl „Displej“.

Dupli singl „Displej“ i „Gdje Dunav ljubi nebo“ dostupne su na svim relevantnim striming servisima. Koloritan i razdragani video spot za navedene pesme pogledajte na YouTube profilu grupe Gift.

Komentari

Vaš komentar