Frontmen „Mortal Kombata“: Seljačke bune u Srbiji neće biti

Showbiz 17. jun 202019:33
Podeli:
Foto: Stavrography/Promo

Miloš Kričković Kriki, frontmen benda "Mortal Kombat" koji će narednog vikenda proslaviti deceniju postojanja benda velikim "Antievrovizijskim" nastupom na Sajmu 27. juna, govorio je za Nova.rs o nastanku benda, godinama koje su ostale iza njih, svojim pesama, društvu u kome živimo, ali i o budućim događajima koje planiraju.

Razgovor smo započeli najavljivanim koncertom na Sajmu, za koji je Kriki rekao da će biti pravi spektakl.

PROČITAJTE JOŠ

Bliži se jedanaesta po redu Antievrovizija? Šta publika može da očekuje?

– Publika može da očekuje spektakl, sličan onome od prošle godine koji se održao u Hali sportova. Nismo želeli da se zavučemo u neki mali prostor za svirkice i da na taj način ziceraški odradimo ovogodišnju Antievroviziju. Nastavljamo hrabro, tako što ćemo napraviti koncert sa visokom produkcijom, za veliki broj ljudi.

Kako planirate da održite koncert, s obzirom na to da smo do nedavno bili u vanrednom stanju. Da li ste preduzeli neke mere opreza i da li ste zabrinuti za moguće širenje koronavirus? 

– Upravo zbog toga smo preselili koncert iz zatvorene hale u atrijum Beogradskog sajma, prostor je ogroman i na otvorenom, tako ćemo ispuniti sve propisane mere o fizičkoj distanci, itd.

Okupili ste se 2009. godine kako biste „slavili sve što je dobro i borili se protiv svega što je izopačeno.“ Gde vas je ta borba dovela jedanaest godina kasnije?

– Dovela nas je upravo do Beogradskog sajma, a počeli smo u maloj sali SKC-a.

Foto: Marko Ristić/Promo

Da li ste zadovoljni društvom u kome živimo danas? Šta je ono što vas najviše iritira i šta je ono što biste voleli da promenite?

– Distancirao sam se od svega što me iritira, pa samim tim nemam više takve frustracije. To su neke od prednosti sveta odraslih, ne idem više u školu, radim posao koji sam sam sebi omogućio i zbog toga nemam nametnuti kolektiv.

Svojevremeno ste objavili pesmu „Devedesete“. Po čemu pamtite te godine? Imate li utisak da polako živimo u reinkarnaciji devedesetih?

– Pa imao sam takav utisak pre pet godina kada sam i napisao tekst za tu pesmu. „Air max“ patike su tada ponovo vaskrsnule, crna hronika je bila bogatija nego ikad i to je ono što mi prvo padne napamet kada mi neko spomene devedesete.

Verujete li da se u Srbiji u 2020tim godinama može dogoditi „Seljačka buna?“

– U Srbiji ne, možda u nekim drugim zemljama.

Gde vidite sebe u narednih deset godina, šta se oko vas promenilo?

– Iskreno, malo me je strah da premotavam film tako brzo, iovako mi vreme prebrzo prolazi.

Kada publika može da očekuje Vaša nova izdanja?

– Verovatno krajem godine, pripremamo dva singla koja ćemo ekranizovati. Ne želimo prebrzo da ih objavimo, prošlo je tek godinu dana od kako smo izbacili poslednji album „Decenija“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar