Emotivna objava Alekse Balaševića posvećena pokojnom Đoletu

Showbiz 11. maj. 202119:24
Podeli:
Foto: Zoran Lončarević

Legendarni kantautor Đorđe Balašević danas bi proslavio svoj 68. rođendan. Tim povodom oglasio se njegov sin Aleksa koji je na Instagramu podelio emotivnu objavu u čast svog oca.

Aleksa je objavio zajedničku fotografiju sa pokojnim ocem i citirao Đoletove reči:

„Kao što si rekao, život počne s jednom svećom na torti, a završi s jednom svećom bez torte. Život je ona crta između nekih nama bitnih brojeva i datuma, a večnost su one tri tačkice koje malo ko dopiše… Između ostalog ti si ih dopisao… Odavno. Čisto da te podsetim na tvoj rođendan“ napisao je uz fotku na kojoj pozira s ocem dok mu uručuje poklon.

Foto: Instagram/megdan.fighting

Aleksa je inače najavio da će snimiti film inspirisan pesmom pokojnog oca. U intervju koji je dao nakon Đoletove smrti, mladi Balašević je napomenuo da nikada neće ostati bez oca i da ne postoji mesta za tugu, žalost, pa ni smrt.

Pročitajte još:

Podsetimo, Balašević je preminuo pre samo nekoliko meseci, tog hladnog 19. februara u bolnici u Novom Sadu. Vest da je napustio ovaj svet, rastužila je građane širom regiona.

Njegovi obožavatelji širom regiona okupljali su se i pevali njegove pesme. U zagrebačkoj Ilici tada je gorelo mnoštvo sveća, a postavljen je i natipis „bećarac“ na ćirilici. Splićani su njegove pesme pevali na Peristilu, Riječani na Korzu, Puljani u Areni, a Novi Sad i Beograd nije mogao da sakrije svoje suze.

Pokopan je na Gradskom groblju u Novom Sadu nešto pre 13 časova u krugu najbliže porodice. Mnogi obožavatelji kasnije su se uputili na njegov grob i ostavljali poruke, cveće i sveće.

Od njega su se oprostile i njegove brojne kolege – muzičari i umetnici širom regiona, od Seke Sablić do Jelene Karleuše.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar