Elena Karaman Karić Foto: Instagram/elenakaraman.essenceofliving

Već duže vreme praktikuje rituale koji su naišli na osudu naše javnosti.

Elena Karaman Karić, nakon završene obavezne obuke navodno je postala i zvaničan pripadnik keltskog hrišćanstva, poznatijeg kao druidizam.

PROČITAJTE JOŠ:

Već duže vreme se govori o obredima kojima prisustvuje, a i sama dizajnerka enterijera je više puta na svojim društvenim mrežama delila detalje njihovih sesija.

Za razliku od pravoslavlja, koje je nama bliže, a gde krštenje predstavlja ulazak u veru, ovde su neophodni časovi na kojima se govori o njihovom načinu života.

Druidi svojim budućim sledbenicima putem interneta ili uživo drže časove i radionice na kojima im približavaju mudrost druidizma. Konačan ulazak se odvija u prirodi, gde budući član zabada nož u zemlju zaklinjući se da će biti most između zemlje i neba, kao i na ljubav, mir i vernost, piše „Kurir“.

Još jedna razlika u odnosu na pripadnike pravoslavne vere koji imaju jednog Boga – Isusa Hrista, dridi veruju u duhove planina, reka, šuma, groma…

Ova vera je prva paganska vera koja je u Britaniji dobila status zvanične religije. Druidizam poučava sklad između ljudi i prirode, a već hiljadama godina je praktikovan na ostrvima Velike Britanije.

Vrlo je popularan i u Francuskoj i Holandiji, a danas broj na oko milion pripadnika.

Elena je navodno pre razvoda od Jugoslava Karića u njihovoj kući na Kosmaju izvodila druidske rituale.

BONUS VIDEO: TOP 5 pevača koji su imali samo jedan hit