Dragana Katić: Zaštićena sam antitelima posle revakcine

Showbiz 13. apr. 202119:18
Podeli:
Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Voditeljka Dragana Katić je nakon sedam nedelja primanja druge doze kineske vakcine proizvođača Sinofarm uradila test na antitela, koji je pokazao vrednost od 34 jedinice, što znači da je zaštićena budući da je dan pre prve doze imala 0,01 antitela.

PROČITAJTE JOŠ

Voditeljka je danas na svoj Instagram profil objavila rezultat iz laboratorije i pohvalila se da je zaštićena od koronavirusa. Ona je pre nepuna dva meseca revakcinisana pa je uradila test, za koji lekari preporučuju da se uradi tek tri nedelje nakon primljene druge doze.

U razgovoru za Nova.rs, Dragana je otkrila da nije preležala koronu, a da se u to uverila dan pred vakcinisanje kada je uradila test na antitela.

Dragana Katic
Foto:Screenshot/Instagram/dragana_katic

„Revakcinisala sam se pre sedam nedelja kineskom vakcinom Sinofarm. Uradila sa test koji je pokazao da imam 34 antitela. Međutim, vrlo vodim računa o informacijama koje primam. Svaka laboratorija radi prema svojim referentnim vrednostima, pitanje je iz kojih supstanci se radi. Ne radi se po istom sistemu u svakoj laboratoriji. Na primer, neko ima 90 antitela, a neko ima 12, a na podjednak način su zaštićeni. Stvar je samo što ljudi nisu najbolje shvatili antitela i način rađenja, a postoji više načina. Ja sam zadovoljna i zaštićena. Svakako bih više volela da imam 50 nego 34, ali i ovo je odlično. Dan pre vakcine radila sam test da vidim da li sam nekad možda fasovala i imala sam 0,01 antitela, što znači da nisam preležala virus. Sve sam uradila kako treba (smeh)“, rekla je voditeljka „Granda“ za Nova.rs.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar