Detalji tužbe protiv Gagija Jovanovića zbog „Ruže rumene“

Showbiz 22. jun. 202118:24 > 18:2610 komentara
Podeli:
Foto:E-Stock/Mirko Rodić

Glumac Nebojša Ljubišić tvrdi da autor čuvene pesme "Ružo rumena" nije njegov kolega Dragan Gagi Jovanović, kako je zavedeno u Sokoju, već on. Ljubišić je za Nova.rs potvrdio da je protiv Jovanovića podneo i tužbu. Direktor Sokoja, Dejan Manojlović, u zvaničnoj izjavi za Nova.rs je potvrdio da su Jovanoviću blokirane tantijeme (godišnje nadoknade za autorska prava) dok se sudski proces ne okonča.

“Advokat glumca Nebojše Ljubišića uputio je dopis Sokoju dana 30.7.2020. godine, u kome se navodi da osporava autorstvo glumcu Draganu Jovanoviću za pesmu ‘Ružo rumena’ nad kompozicijom u potpunosti, a nad tekstom delimično, a koju je glumac Dragan Jovanović Sokoju dana 05.03.2014. godine prijavio kao svoje autorsko delo“, kaže za Nova.rs Dejan Manojlović, direktor Sokoja, te dodaje:

PROČITAJTE JOŠ

„U skladu sa aktima i procedurom, Sokoj je blokirao tantijeme za ovu numeru i pozvao lica u konfliktu da u roku od šest meseci međusobno reše ovaj problem ili da Nebojša Ljubišić pokrene spor pred sudom. Od Advokatske kancelarije koja zastupa Ljubišića, Sokoj je dobio dokaz da je spor pokrenut, te blokada tantijema ostaje do pravnosnažnog okončanja sudskog spora, u kom će sud potvrditi ko je autor.“

Manojlović napominje da Sokoj u ovom slučaju zadržava pravo aposlutne neutralnosti sve dok sud ne donese konačnu odluku.

„Napominjemo da je Sokoj Organizacija muzičkih autora Srbije koja zastupa preko 12.000 domaćih autora i da poštujući sve autore, u ovakvim i sličnim slučajevima, zadržava pravo apsloutne neutralnosti do pravosnažnih odluka”, zaključuje on.

Podsetimo, glumac Nebojša Ljubišić danas je za Nova.rs potvrdio da je u sudskom procesu s Jovanovićem, ne želevši da iznosi detalje.

Nebojša Ljubišić
Nebojša Ljubišić Foto: Printscreen/YouTube

„Tačno je da smo u sudskom procesu. Stav advokatske kancelarije je da se za sada ne oglašavamo“, njegova je kratka izjava.

Glumca Gagija Jovanovića pokušali smo u više navrata danas da dobijemo za komentar, ali on do objave ovog teksta nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar