Foto: Zoran Lončarević

Glumac Dragan Gagi Jovanović tokom pandemije koronavirusa udahnuo je život liku, koji se predstavlja kao Vrač sa Tornika i nudi rešenje za planetarne probleme magijom koju stvaraju jednostavne reči kao što su ljubav i dobrota, stekao je ogromnu popularnost kod publike iz karantina.

Upravo zbog toga odlučio je da se na današnji praznik obrati jednom porukom i prenese svim ljudima dobre volje još jednu magiju srca, te podseti na reči Isusa Hrista, čije vaskrsenje danas proslavljamo, koje se i te kako odnose i na ove dane borbe sa opakim virusom, a to su reči: „Ne bojte se“ .

Foto: Zoran Lončarević

„Danas je najveći i najradosniji hrišćanski praznik, Uskrs ili Vaskrs. Slavimo dan kada je pre više od dve hiljade godina Hrist odlučio da živimo večno. Dan kada je život pobedio smrt. Slavimo život, slavimo život najviše zato što mislimo da će nas taj svemogući povratnik iz mrtvih zaštititi od svih zala. Ne znam da li se neko od nekoga u međuvremenu odrekao, ali mi se čini da smo ga mi u samom startu pogrešno razumeli. Gospoda Boga nismo imali priliku da vidimo, ali njegovog sina videsmo i to u ljudskom obliku, izranjavanog i izmučenog radi nas.

PROČITAJTE JOŠ

Njegova poruka nije bila: ‘Draga braćo, evo me, vratio sam se, ništa ne brinite, ja ću sada dežurati 24 sata svakodnevno i po celi dan ću kažnjavati zle i nagrađivati dobre’. Ja, kao laik, pošto u našoj školi za vračeve nismo imali veronauku, mislim da je njegova poruka zapravo glasila: ‘Draga braćo, nastavljam da živim kroz vas i u vama. Vere i ljubavi imajte, život živite, ničeg se ne bojte.’ I zato slavimo život, život sa Hristom, Budom, Alahom, Mahabharatom, Jelenom, Rašom, Acom, Anđelom… Život, zdravlje, ljubav, veru želim svima, a pre svega pravoslavnima“, poručuje, putem Nova.rs, Vrač sa Tornika.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.