Davor Jovanović: Ako se mere ne reše, izlazimo svi na ulicu

Showbiz 13. apr. 202122:29
Podeli:
Davor Jovanovic
Davor Jovanović Foto:Zoran Lončarević

Pobednik prve sezone nekadašnjeg muzičkog takmičenja "Prvi glas Srbije", Davor Jovanović, podržao je jučerašnji protest branše kojima je rad obesmišljen, onemogućen i zabranjen.

PROČITAJTE JOŠ

Pevač je izašao ispred Vlade Srbije gde se održao skup ugostitelja, muzičara i radnika event industrije, gde je jasno i glasno stavio do znanja da će svakog ponedeljka doći na isto mesto i protestovati protiv aktuelnih mera. Jovanović u razgovoru za Nova.rs kaže da njegova branša ne širi zarazu, ali i da nije fer da 13 meseci bude bez posla i priliva novca.

„Bilo jako je potresno. Emotivno. Osnovno ljudsko pravo je pravo na rad. Nama je to pravo zbog globalne pandemije zakonom države oduzeto. I OK, dok svi strpljivo čekamo da prođu sve „ključne nedelje“ i „talasi“, ono što sve nas koji smo direktno vezani za ovu industriju najviše „ubija“ je to, da ne znamo dokle će zabrana trajati i kada će i nas pustiti da radimo. Sve druge industrujske grane rade pod predviđenim merama zaštite. Neke od vodećih svetskih zemalja koje su subveniosale svoju event industriju su objavile datum prekida zabrane rada u ovoj oblasti, a event industrija u Srbiji je posle 13 meseci zabrane rada i zbog toga što je nevidljiva sistemu pa nije imala nikakvu pomoć, danas na rubu egzistencije“, rekao je Davor i dodao da ljudi plaćaju obaveze prema državi iako nemaju mesečna primanja.

Protest radnika ivent industrije Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Ono što event industrija zahteva od samoprozvanog „ekonomskog tigra“ je da ih subvenišu novcem poreza koji godinama unazad plaćaju. Samo traže svoj novac kojim su godinama unazad redovno plaćali poreze i pdv, da bi im opet taj isti novac vrtili kroz plaćanje dadžbina državi“, rekao je Jovanović.

Pevač tvrdi da će svake nedelje izlaziti na ulicu, ispred Vlade Srbije, ukoliko do petka ne popuste mere.

Protest radnika ivent industrije. Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Ukoliko se do petka ovo pitanje ne reši, protestvovaćemo zajedno svakog narednog ponedeljka u isto vreme i pozvao bih sve koji ovo čitaju, da se dostojansteno oglase na mrežama i ljudski podrže Event industriju ili izađu sa nama na ulice. I tako u vezi bilo kog problema koji vas se tiče direktno ili indirektno ljudi. Listanjem na sledeći post, okretanjem glave od problema i ćutanjem, samo podržavate neko loše ponašanje i indirektno radite i protiv drugih i protiv sebe. Silence is violence“, završava Jovanović.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar