Vadite ugalj: Demonstranti osudili sramne izjave Ace Lukasa

Showbiz 13. apr. 202110:53 > 11:48
Podeli:
Aca Lukas, Katarina Vlolina Drobnjak, Katarina Violina Drobnjak, Ivent industraija
Foto: Nova.rs

Predstavnica muzičara Srbije Katarina Violina Drobnjak bila je prvi govornik na "Protestu za opstanak" koji je održan juče ispred Vlade Srbije. Komentarisala je prilikom svog govora članove Vlade, ali se i osvrnula na izjavu folk pevača Ace Lukasa, koji je inače blizak SNS-u, a koji je svojim kolegama u teškoj situaciji poručio da "utovaraju ugalj".

Predstavnica muzičara Srbije Katarina Violina Drobnjak bila je prvi govornik na „Protestu za opstanak“ ispred Vlade Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

„Dragi prijatelji i kolege po mukama, muzičari se najbolje izražavaju kroz sviranu i pevanu reč, ali dobih tu nezahvalnu ulogu da u ime kolega i izvođača Srbije nešto i kažem. Više volim akustiku, ali… Prvo da se zahvalim organizatorima protesta na pozivu, da zajedničkim snagama izađemo iz ove agonije, gde su prognani radost, igra i veselje i isti proglašeni za opasnost po zdravlje. Po njihovom stručnom mišljenju verovatno strah, panika i tišina doprinose kolektivnom imunitetu. Da je sreće kao što nije, i da smo sada svi užurbani u svojim restoranima, kafićima, klubovima, poslastičarnicama, cvećarama, a ne ovde pred ovim zdanjem u kojem obitava određena elita koja donosi sve ove sulude, ničim potkrepljene mere“, započela je govor, a potom se osvrnula na izjavu Ace Lukasa kojeg nije imenovala, ali prisutni su znali o kome je reč.

„Tako jedan od vodećih, reče onomad, da idemo u njivu i rudnik da vadimo ugalj. Dobro. Ja mu poručujem nemojte potcenjivati ta časna zanimanja, među nama muzičarima je dosta akademskih muzičara sa višedecenijskim iskustvom u prosveti, kulturi i umetnosti. Pa posle vas, gospodo, možemo i u rudnik. Molim dotične muzičke veličine da bar zaćute morala radi“, rekla je ona.

„Koliko vidimo, prepušteni smo sami sebi. Ponuđenim pregovorima kupuju vreme, i što je najvažnije hoće da nas ućutkaju i sklone sa ulice. U ime kolega poručujem da ovde nema politike, a možda ima, i prazni stomaci su politika. Je l’ tako? U ime muzičara zahtevamo da se svi vratimo na poslove“, rekla je ona, između ostalog.

Okupljeni demonstranti su uzvikivali „Ua, Lukas“, osuđujući njegovu raniju izjavu za tabloide, u kojoj je porčio muzičarima da „utovaraju ugalj“, posprdno govoreći o svojim kolegama koji se tokom pandemije koronavirusa nalaze u teškoj situaciji.

Demonstranti su na pomen imena članova Kriznog štaba uzvikali „Ubice“, a najavili su i novi protest za ponedeljak 19. april.

Komentari

Vaš komentar