Brižit Bardo/Foto: EPA/OLIVER WEIKEN

Veliko ime svetske kinematografije Brižit Bardo, koja je pre dve godine stanovnike Reuniona nazvala "autohtonim ljudima sa genima divljaka", osuđena je da plati kaznu od 20.000 evra zbog javne uvrede, preneli su francuski mediji.

Pročitajte još:

Bivša glumica koja se posvetila borbi za zaštitu životinja i zakleti je vegetarijanac, uputila je u martu 2019. otvoreno pismo vlastima Reuniona u kojem navodi da „dobija gomilu pisama u kojima se osuđuje varvarstvo stanovnika nad životinjama“.

Ona je tada navela da su stanovnici Reuniona „autohtoni ljudi koji su sačuvali gene divljaka“, a ostrvo je uporedila sa „Đavoljim ostrvom sa degenerisanim stanovništvom koje je sačuvalo varvarske tradicije i korene“.

Bardo (87) je kasnije uputila izvinjenje pravdajući svoj bes onim što smatra „tragičnom sudbinom“ životinja na ostrvu.

Glumica, seks-bomba francuske kinematografije 1960-ih godina, povukla se na vrhuncu karijere i potom se u potpunosti posvetila borbi za zaštitu životinja.

Poznata da često ne bira reči u svojim izjavama i reakcijama prema dešavanjima u društvu, posebno prema ophođenju prema životinjama, uvek privlači veliku medijsku pažnju u Francuskoj.

BONUS VIDEO: Miloš Biković o Džoni Depu i potencijalnoj saradnji

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.