Brega uvek uz vlast: Tadića podržavao 2012. godine, a Vučića 2022.

Showbiz 31. mar 202222:17 > 22:20
Podeli:
Aleksandar Vučić, Goran Bregović i Boris Tadić
Aleksandar Vučić, Goran Bregović i Boris Tadić Foto: Nemanja Jovanović, Vesna Lalić/Nova.rs/Persona Stars / Zuma Press / Profimedia

Slavni muzičar je u predsedničkoj kampanji pre 10 godina za tadašnjeg predsednika Srbije obradio "Odu radosti", da bi sada otkrio zašto je aktuelnom zahvalan još od 2008. godine - iako je o tome ćutao 14 godina.

Goran Bregović, osnivač Bijelog dugmeta i vođa Orkestra za svadbe i sahrane, uvek je važio i za najveštijeg muzičara kada je u pitanju marketing, o čemu svedoče i njegove čuvene krilatice „piši šta hoćeš, samo mi stavi lepu sliku“ i „je*eš pesmu koja ni na šta ne liči“.

PROČITAJTE JOŠ

Stoga možda ni ne treba da čudi što se Bregović u finišu predizborne kampanje javno svrstao uz pristalice predsednika Srbije i kandidata za istu funkciju na izborima 3. aprila, Aleksandra Vučića, koji takođe važi za čoveka koji odlično poznaje javno mnjenje i ume njime da manipuliše.

U video izjavi koju je objavio Kurir, Bregović je ovako obrazložio svoju podršku izbornoj listi SNS i Vučiću kao predsedničkom kandidatu:

"Pao sam sa višnje 2008. godine i slomio dva pršljena. Ležao sam u bolnici i čekao operaciju. Tada su se dogodile tri stvari koje nikada neću zaboraviti. Doneli su mi telegram ministra za kulturu Francuske, onda je na vrata ušao uniformisan čovek i doneo mi korpu cveća i voća od prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i treće, dobio sam poziv od Aleksandra Vučića, koji te godine nije imao nikakvu funkciju. Vučić mi je tada rekao: 'Ako bilo šta mogu da pomognem, tu sam'. Taj dan nisam znao da li ću nastaviti da hodam i nikada ne mogu da zaboravim ljude koji su uz mene bili u najtežim trenucima u životu", objasnio je Bregović, koji je pak 2012. godine, dok se prethodni predsednik Srbije Boris Tadić borio za još jedan predsednički mandat, za njega obradio "Odu radosti" Ludviga van Betovena, inače himnu Evropske unije, i to u trubačkom maniru.

Kako je 4. aprila, pre tačno 10 godina, pisao Blic, kompozicija je bila Bregovićev poklon Tadiću, a bila je namenjena njegovoj predizbornoj kampanji.

Tadića je pak uskoro na izborima porazio tadašnji Vučićev partijski šef Tomislav Nikolić, a nekoliko godina kasnije, kada je Vučić, koji je u međuvremenu došao na čelo SNS, postao predsednik Vlade Srbije, Bregović je počeo javno da ga hvali - doduše, bez pominjanja višnje.

Tako je 2016. rekao da "glasa za Vučića", a tri godine kasnije je izjavio da tadašnji premijer "radi korisne stvari za Srbiju".

"Odu radosti" nije pominjao.

BONUS VIDEO: Jelena Karleuša odgovorila na pitanje da li je prešla na Vučićevu stranu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.