Nakon višemesečne cenzure, zbog koje je i odložila izdavanje novih pesama, kantautorka Bojana Vunturišević vraća se pod svetla reflektora i sprema svoj comeback album.

U razgovoru za Nova.rs, Bojana je otkrila detalje vezane za svoj novi muzički projekat, te istakla da je tokom prethodnih nekoliko meseci bila inspirisana sopstvenim životom i odlučila da „izbaci sve iz sebe“. Kako kaže, došao je period u kome treba da se izleči.

„Vratila sam se na inicijalnu ideju da se album zove „Sama“, ali se čvrsto držim muzičkog koncepta pesme „Promašaj“. Mora biti plesno, mora biti tuga, ali ona veličanstvena, mora biti Balkan, umetnut u pop žanr, ali na moj način. „Sama“, po istoimenoj pesmi. „Sama“ zbog dugogodišnje potrebe da se potpuno sama izrazim“ , iskreno je odgovorila Bojana dodatno objašnjavajuči svoj umetnički poriv da razume publiku, i da publika razume nju.

#related-news_0

„Ma koliko ovaj period bio plodan za mene na stvaralačkom polju, on je prvestveno vrlo težak za mene. Obeležio ga je jedan veliki gubitak, potom i drugi, a onda i treći, i kao vrlo ekstrovertna osoba koja ne voli ništa da zadrži u sebi, već sve baca napolje, osetila sam snažnu potrebu da se osamim i sve to prebacim u muziku. Moram da se izlečim.“

Bojana Vunturišević

Tokom snimanja nove muzike, otkriva da ne želi da menja svoj „pobednički“ tim, ali da ipak na umu ima pojedine izvođače za koje veruje da su joj srodne duše.

„Ima standardnih kolaboracija, jer pravi tim ne treba menjati. Minja Bogavac i Ivan Mirković Bambi su i dalje sa mnom kao deo kreativnog tima kom se takodje priključuje i mladi pretalentovani producent Luka Jovanović. Takodje, jako lepo pišem sa Milanom Radulovićem Laćom. Moram da spomenem i Relju Milankovića Reksonu koji u ovom periodu postaje moj vrlo važan saradnik i glas razuma. Mnogo mi je žao jer se ranije nismo sreli, ali možda je baš sad pravi trenutak. Od muzičara, u ovom mom vajbu, jedino čujem Surreal – a. Mišljenja sam da je on muški ja, a da sam ja ženski on. Trebalo je baš jutros da dodje kod mene da mu puštam pesme, ali smo se oboje uspavali.“ , kroz smeh navodi Bojana.

Foto:Promo

Ona dodaje da je vrlo brzlo završetku nečega što bi trebalo da bude album, ali ne žuri da projekat finalizuje.

„Za sad ima devet pesama, ali ne mogu da stanem. Ne mogu ni da spavam. Ja sam vrlo blizu nečega, ali nemam pojma šta je to. Saznaću na kraju. Možda bude dupli album, a možda samo bacam, bacam, bacam sve iz sebe, i onda na kraju izvršim selekciju najboljeg. U jako sam zanimljivom i zabavnom procescu, i znam da sam na dobrom putu. Ne znam kada bi trebao da ugleda svetlost dana, volim da zadam sebi rokove, jer su i oni deo stvaralačkog procesa, ali ih uglavnom zadržavam za sebe.“ , zaključila je Bojana za Nova.rs.