Foto: N1

Glumac Slobodan Boda Ninković kaže da uživa u svirkama sa svojim muzičkim bendom OPS i da je uveliko snimljeno pet numera koje će uskoro ponovo predstaviti publici.

„Muzička saradnja sa bratom Ljubom Ninkovićem nikada nije ni prestajala, ali sada završavamo album za najmlađe. Još pregovaramo sa izdavačkim kućama, ali se nadam da će projekat uskoro ugledati svetlost dana“, otkriva Boda Ninković i dodaje da nastavlja rad i sa grupom.

„Nedavno smo se dogovorili da posle četrdeset godina ponovo aktiviramo našu grupu kojoj smo sada dali ime OPS. Posle pobede na Zaječarskoj gitarijadi 1979. godine, trebalo je da snimimo album, ali većina nas je dobila poziv za vojsku. Tada se bend praktično i rasformirao. Imali smo još jednu svirku 1980. godine i to je bilo to. Sada se vraćamo. Snimili smo već pet numera bez ikakve preterane želje da pravimo muzičke karijere, već za svoju dušu. Grupa se ranije zvala “Pseudopank cirkus OPS”, a sada smo odlučili da ćemo se zvati samo OPS, po Omladinskom pozorišnom studiju u kojem sam ja počeo glumačku karijeru. Radimo punom parom, imali smo neke svirke i vidim da je prijem bio odličan. Priznajem da stvarno uživam u ovim svirkama“, rekao je glumac za Blic.

Podsetimo, grupa OPS nastala je 1976. godine kao reakcija na početak panka, a Boda je često u nastupima bio potpuno kostimiran. Iako su nakon pobede na zaječarskog Gitarijadi dobili priliku da snime svoj prvi album, to se nikada nije dogodilo.

Grupa OPS nastala je 1976. godine kao reakcija na početak panka, a Boda je često u nastupima bio potpuno kostimiran. Tri godine nakon osnivanja benda pobedili su na zaječarskoj Gitarijadi. Iako su dobili priliku da snime svoj prvi album to se ipak nije dogodilo.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.