Foto: Instagram/Zorannah

Blogerka Zorana Jovanović, poznatija kao Zorannah, gostujući u emisiji kod voditelja Ognjena Amidžića ponovo je govorila o koronavirusu, te je izjavila da smatra da je virus napravljen veštačkim putem.

Naime, u trenutku vanrednog stanja u Srbiji i pandemije koronavirusa u svetu, prostor na nacionalnim frekvencijama dat je mnogobrojnim javnim ličnostima i kvazi stručnjacima koji govore stvari o kojima, jednostavno rečeno, nemaju pojma.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan takav primer je upravo modna blogerka koja je u emisiji uživo izjavila da veruje da, kako kaže, virus nije nastao na pijaci, već da je stvoren veštačkim putem.

„Ja mislim da svako treba da ima neko svoje mišljenje o korona virusu, ali ja ne znam da li smem da kažem svoje jer me napadaju sa svih strana konstantno.  Ja stvarno mislim da je virus nastao veštačkim putem i da je pušten… pa, sad, iz kojih razloga to ne možemo da znamo“, izjavila je ona u pomenutoj emisiji.

Ovo nije prvi put da blogerka potpuno neprimereno i neozbiljno govori o ozbiljnim društvenim temama.

Ona je nedavno objavila video u trajanju od dvadeset minuta na svom Instagramu, u kome je, između ostalog, prvi put govorila o koronavirusa, te je kao i sada, izjavila da je u pitanju „strateški planiran veštački virus“.

„Ja mislim da je taj virus nastao veštačkim putem, možda sam u pravu, možda ne. Smatram da imaju već vakcinu za to, napravljenu unapred pre x y vremena. Strateški je to bilo plasirano, otišlo je predaleko, možda nisam u pravu, možda sam pogrešno sve skapirala. Ovo je moje mišljenje. Mislim da će za par nedelja da se magično pojavi ta vakcina, sve će se vratiti u normalu, do tog, rekla bih, maja meseca, eto, nadam se“, izjavila je Zorana u videu.

Odmah po objavljivanju videa, modna blogerka postala je glavna tema Tviter zajednice koja ju je oštro osudila zbog spekulacija koje ni na koji način nisu činjenično potrkepljne, a kako su napisali, samo mogu izazvati dodatnu nelagodnost i paniku.

Zorana međutim nije jedina javna ličnost koja na ovako neozbiljan način govori o veoma važnom globalnom problemu. Sličnu stvar uradili su i pevačica Edita Aradinović, ali i jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase.

Pevačica Edita Aradinović objavila je tako na svom Instagramu fotografiju sa snimanja spota, ispod koje je šaljivo napisala da je, kako kaže, predvidela koronavirus – s obzirom na to da devojke u spotu nose zaštitne maske.

Jutjuber Baka Prase takođe je više puta govorio o koronavirusu, a svojevremeno je prodavao i „šaim se maske“, za koje je govorio da štite od virusa. 

Foto:Youtube/Baka Prase

 

Pevačica Zorica Brunclik takođe je na sličan način pokazala nedovoljnu ozbiljnost, te je kratko izjavila da se ne boji virusa, kao i da se nada da će održati svoje koncerte.

“Ja imam mali koncert tako da ga neću otkazati. Kažu da od visoke temperature nestaje virus, ja se nadam da u aprili ne može padati sneg, biće toplo”, izjavila je nedavno Brunclik.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs