Anđelina Džoli zadala novi udarac Bredu Pitu

Podeli:
Foto:EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Anđelina Džoli ostvarila je još jednu pobedu u pravnoj borbi s Bredom Pitom nakon što je angažovani sudija izuzet iz njihovog brakorazvodnog postupka zbog žalbe koju je glumica podnela.

Par je u sudskoj borbi za starateljstvo nad svojom decom otkako je Džoli podnela zahtev za razvod 2016. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Privatni sudija Džon Ouderkirk doneo je presudu kojom je Pitu dodeljeno zajedničko starateljstvu u maju ove godine, ali se u petak kalifornijski sud složio s Džolinom žalbom da se sudija izuzme iz slučaja.

U svojoj presudi, žalbeni sud rekao je da sudija Ouderkirk nije otkrio svoje poslovne odnose s Pitovim advokatima.

Ovo je bila „etička povreda“ koja može da baci sumnju na „sposobnost sudije da bude nepristrasan“, rekao je sud. Presuda znači da će se pravna bitka oko petoro maloletne dece para morati da se pokrene pred novim sudijom.

Privatne sudije su često angažovane u SAD da posreduju u sporovima između razvedenih slavnih osoba kako bi sačuvali privatnost.

Portparol Breda Pita rekao je da se presuda temelji na tehničkom pitanju. „Činjenični dokazi“ koji su naveli sudiju Ouderkirka da donese odluku u maju nisu se promenili, dodao je.

Foto:EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Spor oko starateljstva odnosi se na petoro najmlađe dece para; Paks, Zahara, Šilo, i 13-godišnji blizanci Vivijen i Knoks, a Džoli je kritikovala odluku Ouderkirka da im ne dozvoli da svedoče na ročištima.

Iako su Džoli i Pit postigli dogovor o starateljstvu 2018. godine, on je propao, te će odluku o tome kome će deca pripasti ipak doneti sud.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar