Ana Mandić: Zašto podržavam Danijelu Štajnfeld

Showbiz 31. mar. 202114:40
Podeli:
Ana Mandić i Danijela Štajnfeld
Ana Mandić i Danijela Štajnfeld. Foto: Instagram/anamandicj,

"Živimo trenutak kada istupaju mlade žene i dele sa nama svoju traumu. Nije na nama da ispiramo usta ili sudimo bilo kome. A ponajmanje da negiramo traumu. Zato ja podržavam Danijelu", priča u razgovoru za Nova.rs mlada glumica Ana Mandić o slučaju Danijele Štajnfeld, koja je prijavila za silovanje glumca Branislava Lečića.

Izvinjenje

Za naš portal o slučaju Lečić-Štajnfeld govorila je glumica Ana Mandić, a ne Anja Mandić, koja je potpisana u prvobitnoj verziji teksta. Redakcija Nova.rs se izvinjava obema glumicama, ali i čitaocima zbog nenamerne greške koja je načinjena.

PROČITAJTE JOŠ

Uz glumicu Danijelu Štajnfeld, koja je Branislava Lečića prijavila za silovanje, koje se, prema njenim rečima, dogodilo u maju 2012. godine, stale su mnoge koleginice, koje joj pružaju svesrdnu podršku.

Među njima je mlada glumica Ana Mandić, koja je u razgovoru za Nova.rs istakla zašto je važno pružiti podršku žrtvi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Mandic (@anamandicj)

„Danas je to senzacija jer su u pitanju javne ličnosti, a koliko toga se dešava ispod medijskog radara? I kakvu poruku mi onda šaljemo drugim žrtvama? Moja je: podržavam Danijelu“, ponavlja Ana, koja ističe da se istupi žrtava silovanja pogrešno tumači.

„U svakom istupanju mladih žena do sada je učitavana samopromocija, komentarisan izgled, kao i profesionalna biografija. To je tragično. Zato ponavljam, podržavam Danijelu“, zaključuje glumica.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je prvi put u svom filmu “Zaceli me” izjavila da je silovana, dok je javnost pre nedelju dana saznala da za to optužuje Branislava Lečića. Nakon ovog događaja Danijela je rešila da se preseli u Ameriku.

Pošto su u javnost dospele pomenute informacije, Branislav Lečić se oglašavao više puta, gde je između ostalog i rekao da je spreman da ide na poligraf, te da su optužbe Danijele Štajnfeld gnusna laž.

U međuvremenu, Beogradsko dramsko pozorište je na zahtev većeg dela ansambla predstave “Kad su cvetale tikve”, odlučilo da izuzme Lečića iz predstojećih igranja.

Lečić je u četvrtak saopštio i da se povlači sa čela pokreta Demokrate Srbije.

U petak je preko sedam sati u svojstvu građanina saslušavan u policijskoj stanici 29. novembar, gde je, prema njegovim rečima, insistirao na poligrafskom ispitivanju, koje je, kako tvrdi, prošao.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar