Ana Lečić: Odrastala sam nesvesna uspeha svog oca

Showbiz 16. jul. 202013:32
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović

Ćerka Branislava Lečića, mlada glumica Ana Lečić, krenula je očevim stopama, a javnost ju je upoznala u seriji "Dug moru", gde je tumačila lik buntovnice Olge, što je bila ujedno i njena prva uloga. Ana je student treće godine glume, a iako je uloga u seriji "Dug moru" njena prva uloga, Ana je imala tu sreću da bude i glavna.

PROČITAJTE JOŠ

Ana je u razgovoru za Nova.rs ispričala kako je još od malena maštala o glumi, o svojoj prvoj ulozi, kao i o tome koliko je teško mladom glumcu da se danas istakne u ovoj profesiji. Takođe, kao ćerka poznatog glumca, Ana je ispričala koliko je to što joj je otac glumac uticalo na njenu odluku da i ona to postane.

Da li si tatu kao mala gledala ne televiziji i maštala kako ćeš i ti jednog dana postati glumica?

– Leku nisam gledala na televizji. Odrastala sam potpuno nesvesna njegovih ostvarenja, ali nevezano od toga sam kao mala puno maštala o glumi.

Mnoge poznate ličnosti nisu za to da im se deca bave javnim poslom, a kako su tvoji roditelji reagovali kada si im saopštila da želiš da gluma bude tvoj poziv u životu?

– Sa razumevanjem da je to moj izbor. Roditelji su me podržali u mom izboru, i dan-danas me podržavaju.

Kako se nosiš sa tim što si za neke Lekina ćerka, a za neke Ana Lečić?

– Prirodna reakcija, nije mi mnogo bitno.

Da li je bilo teško snimati eksplicitne scene u seriji „Dug moru“?

– Bilo je malo neprijatno, sa dozom treme koja je uvek tu kad radim nešto prvi put.

Tvoja prva uloga u seriji „Dug moru“ ujedno je bila i glavna. Da li je to za mladog glumca dodatna odgovornost i vrsta pritiska?

– Odgovornost postoji svakako, ali bih pre rekla da je motivacija nego pritisak.

U istoj seriji si se i prvi put poljubila. Da li je to za tebe predstavljalo veliki izazov?

– Prvi put poljubila na ekranima, ne i u životu (smeh). Pa nije, očekivana stvar.

Koliko je danas mladoj glumici teško da bude zapažena u moru glumaca?

– Ima mnogo glumaca, čini se više nego ikada. Sigurna sam da za onog koji se ne zatvara, koji stalno uči i ima prirodnu potrebu za umetnošću, uvek ima mesta. Duboko verujem da ako je nešto stvoreno za nekoga, nema šanse da ga zaobiđe.

Kakva je atmosfera među tvojim kolegama trenutno? Koliko je korona i trenutno stanje unazadilo produkciju?

– Vlada tenzija zbog neizvesnosti situacije, kao i svugde. Dosta kolega umetnika žive od svojih igranja koja su im trenutno onemogućena. Mnoga snimanja su otkazana. A i dodatno demorališe skorašnjih 0 dinara izdvojenih za nezavisne umetnike od strane države. Umetnici se inače ovde osećaju zanemareno, a sad pogotovo.

Koji su ti planovi za dalje kada je tvoja karijera u pitanju?

– Plan mi je da snimam tokom leta jedan zanimljiv lik u novoj seriji „Pevačica“, da počnem sa snimanjem druge sezonu serije „Dug moru“ od septembra, kao i da završavam treću godinu fakulteta i pravim plan za master. Naravno, sve u meri u kojoj pandermija to dozvoli.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar