Podeli:
Anja Alač Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

Glumica Anja Alač juče je tokom uključenja u emisiju "150 minuta" na TV Prva pozvala ljude na proteste koji su aktuelni već nedelju dana unazad, da bi voditelj nakon njenih reči skrenuo s teme. Anja se sada oglasila na svom Instagram profilu, gde je istakla da neće da ćuti, te da trenutna politička situacija u Srbiji nije nimalo povoljna.

“Neću da ćutim. Svedoci smo nemira koji se ovih dana dešavaju u Srbiji. Teško je ostati miran. Glumci bi trebali da budu izvan stranaka i pokreta, individualno tražeći istinu kroz svoju umetnost, politički izolovani. Umetnost ne sme da bude žrtva politizacije. Ono što nam se u Srbiji dešava već duže vreme, nije slika političkog sklada. Stranka na vlasti nema ideološku osnovu, već je interesna organizacija”, napisala je u svom izlaganju Anja.

View this post on Instagram

Neću da ćutim. Svedoci smo nemira koji se ovih dana dešavaju u Srbiji. Teško je ostati miran. Glumci bi trebali da budu izvan stranaka i pokreta, individualno tražeći istinu kroz svoju umetnost, politički izolovani. Umetnost ne sme da bude žrtva politizacije. Ono što nam se u Srbiji dešava već duže vreme, nije slika političkog sklada. Stranka na vlasti nema ideološku osnovu, već je interesna organizacija. Podržavam MIRAN protest, ali takodje razumem i sve one koji zbog situacije sa Covid19 nisu u mogućnosti da istom prisustvuju, čuvajući sebe i živote svojih bližnjih. Ako niste na ulici, protest možete podržati putem društvenih mreža. Onima koji idu na proteste poručujem da se čuvaju, nose maske, drže distancu koliko god je to moguće i klone se agresije! #nećudaćutim

A post shared by Aleksandra Anja Alač (@anja_alac) on

“Podržavam MIRAN protest, ali takođe razumem i sve one koji zbog situacije sa Covid-19 nisu u mogućnosti da istom prisustvuju, čuvajući sebe i živote svojih bližnjih. Ako niste na ulici, protest možete podržati putem društvenih mreža. Onima koji idu na proteste poručujem da se čuvaju, nose maske, drže distancu koliko god je to moguće i klone se agresije”, apelovala je Anja na kraju.

Podsetimo, Anja je tokom jučerašnjeg uključenja u emisiju “150 minuta” na TV Prva izjavila da podržava sve one koji ovih dana protestuju, te da im je i sama prisustvovala.

PROČITAJTE JOŠ

“Nadam se da su svi dobro, da se čuvaju, jer ova situacija sa Covid-19 ni malo nije naivna. Takođe, želim ovom prilikom da podržim sve one koji izlaze na proteste ovih dana u Beogradu, kojima sam prisustvovala i kojima ću u buduće prisustvovati, zbog ove tužne slike nesrećnog naroda koji je proizvod loše politike, koja već neko vreme u našoj zemlji vlada. To je ono što želim da poručim gledaocima”, rekla je glumic, nakon čega je zbunjeni voditelj skrenuo s teme.

“Ti si sada na Divčibarama. To si nam rekla pre nepunih dva minuta”, rekao je zbunjeno on.

Anjin potez su pohvalili korisnici društvenih mreža, te je ovajs nimak ubrzo postao viralan.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar