Među mnogobrojnim kandidatima na ovogodišnjoj Beoviziji, domaća javnost imaće priliku da vidi i Aleksandra Sofronijevića i njegov orkestar koji će se za plasman na ovom takmičenju boriti pesmom "Anđele moj". U intervjuu za Nova.rs, Sofronijević priča o festivalu i zašto se baš sada odlučio na taj korak iako je u muzici dugi niz godina.

Kako je došlo do toga da se prijaviš na RTS Festival Beovizije?

„Došlo je vreme da se orkestar Aleksandra Sofronijevića napravi kao brend za sebe, da pravi muziku za sebe. Pesma je nastala od srca najiskrenije da se publici predstavimo u najboljem svetlu i u slučaju da pobedimo da našu zemlju predstavimo kako treba u najboljem svetlu. Svi su mi tražili pesme da se urade za njih, ja nisam imao vremena da sebe promovišem, ali sada je pravo vreme za to. Kroz moj studio malo po malo stvaramo muziku za nas, radimo za nas sada malo više. Kada budu emisije posvetićemo se emisijama, ali kad budu pauze na leto tada ćemo da idemo u naš studio da malo radimo na novim pesmama“.

PROČITAJTE JOŠ:

Da li možda imaš nekoga ko ti je favorit na Beoviziji?

„Mnogo dobrih pesama ima, verujem da će biti dosta hitova sa ovogodišnjeg festivala, to su sve moje kolege pa ne bih nikoga da favorizujem, vidim da su se svi potrudili . Pravac koji stvara Zorja i Anđelina jesu drugačiji, ali su oba dobra. Publika ima tu mogućnost da odabere put koji im se više sviđa za slušanje. Obe su vrhovni izvođači i ja im želim svu sreću“.

Kakva su tvoja očekivanja za Beoviziju?

„Moja očekivanja su da moje kolege Milena i Dragana otpevaju najbolje što je moguće i da se mi dobro predstavimo. Voleo bih da uđemo u finale, ali biće kako kažu publika i žiri“.

Ukoliko pobediš ko će biti u tvojoj pratnji u Italiji? Saša Popović ili Žika Jakšić?

„Moja devojka Sanja Ćulibrk“.

Šta je to po tvom mišljenju što bi pesma Evrovizije trebalo da ima?

„Ona mora da bude posebna, drugačija i ne može da bude kao neka pesma sa radija koja se sluša svaki dan.  Mora da ima nešto različito, neku priču i uvod u to sve, naravno svaki izvođač ima svoj pravac i svako hoće da mu to zvuči bolje od ovoga i onoga ali mi smo našu pesmu odradili da to bude prava pesma za festival. Mi kao orkestar možemo uvek da napravimo pesmu kao ostali, ali mi smo se potrudili da našu zemlju predstavljamo nacionalno i kvalitetno“.

Sanja ti je velika podrška, da li ti daje neke ideje za Beoviziju?

„Jeste, ona je jako posvećena svemu što radi. Ja vidim u njenim očima da je ozbiljan kreativac i jako mi je drago što je uz mene. Uvek je pitam za mišljenje, ima dobre ideje iako nije muzički obrazovana, ali uvek da neki komentar. Velika mi je podška, evo i sad mi je lepo opeglala košulju“.

BONUS VIDEO: Krstinja Todorović o hirurškoj intervenciji i oporavku 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.