Foto: Shutterstock

Evropa je sinoć pratila specijalni muzički program „Europe Shine A Lihgt“. Publika širom sveta gledala je onlajn prenos ovogodišnje Evrovizije, ali po prvi put ne takmičarskog tipa. Predstavnici zemlja nisu imali nastupe uživo, već su se uključivali samo putem video poziva zbog aktuelne situacije sa koronaviursom.

Izdvojili smo za vas pet najupečatljivijih događaja sa sinoćnog Eurosonga.

Evrovizija prvi onlajn

Da je sve bilo po planu, u noći iza nas trebalo je da se proglasi pobednik najgledanijeg televizijskog muzičkog spektakla u Evropi. Međutim, zbog trenutne situacije, po prvi put u istoriji Evrovizija nije imala pobednika, s obzirom da se predstavnici država nisu takmičili, te su se samo uključili iz svojih domova. Evrovizija se prenosila preko lajv strima i ovogodišnji predstavnici uključivali su se iz svojih domova, dok su u studiju bili samo voditelji.

Eurosong vodila transrodna osoba

Poznata jutbujerka i šminkerka  Niki de Džeger sinoć se našla u ulozi voditeljke na najvećem muzičkom spektaktlu „Evrovizija“. Inače, Niki je u januaru ove godine, nakon što se ucenjena od strane nekih ljudi, javno priznala da je transrodna osoba, a video u kojem je govorila o tome dostigao je skoro 35 miliona pregleda. Ona je u par  navrata istakla da joj je jedna od najvećih želja da se pojavi kao voditeljka na „Evroviziji.“

“Planeta je puna raznih etiketa, a ja ih nikada nisam volela. Oduvek sam želela da budem ja, svoja ličnost, ljudsko biće za sebe. Ali ako moramo da dodelimo etiketu, reći ću da sam transrodna. Rođena sam kao muškarac. Zato godinu otvaram tako što delim deo svog života koji me je oblikovao. Konačno ću biti slobodna”, priznala je tada Niki.

Foto: Printscreen/YouTube/Eurovision Song Contest

Hrvat glasao za Srbiju iako nije bilo glasanja

Veliku pažnju sinoć je privukao hrvatski predstavnik Damir Kedžo koji je izrazio želju da glasa za grupu srpsku grupu „Hurricane“, iako se poeni nisu dodeljivali takmičarima.

“12 poena bih dao našim komšijama, Srbiji!”, poručio je Kedžo sa osmehom.

Foto: Printscreen/YouTube/Eurovision Song Contest

Marija Šerofović ponovo deo Evrovizije

Posebno emotivan momenat za Srbiju tokom specijalne revijalne emisije „Eurovision: Europe Shine a Light“ izazvao je spot Marije Šerifović koji je snimala na praznim ulicama Beograda. Inače, Marija je po prvi put nakon pobede na Evroviziji 2007. godine, ponovo bila na neki način deo ovog šoua. Mnogi su komentarisali da je Marija i ove godine pobednica, s obzirom da je izazvala pregršt emicije kod publike izvedbom „Molitve“ kojojm je pobedila pre 13 godina u Helsinkiju.

Končita u potpuno drugačijem izdanju

Još jedna pobednica Evrovizije uključila se uživo u programu, a to je Končita Vurst koju mnogi nisu prepoznali jer se publici predstavila u potpuno novom izdanju. Končita je široj javnosti uglavom poznata po dugim haljinama, perikom, jakom šminkom i bradom. Međutim, ovog puta je predstavila se skroz drugačija, u beloj atlet majci, crnoj kapi i bradi, pa je tako i ovog puta skrenula veliku pažnju na sebe. Nakon priznanja da je zaražena HIV-om, o čemu se i dosta pričalo širom Evrope, ovog puta ponovo je zaintrigirala gledaoce.

„Kod kuće sam, kao većina nas. Trudim se da budem pozitivna. Poslednjih nedelja sam slabo nosila donji veš, i to mi se mnogo dopada. Ostanite kod kuće, vidimo se vrlo brzo“, kazala je Končita u uključenju koje su pratili ljudi širom sveta.

Foto: Printscreen

Kako prenose strani mediji, Evropska padiodifuzna unija je potvrdila da će „Evrovizija“ sledeće godine održati u Roterdamu, s obzirom da ove godine takmičari nisu imali mogućnosti da odu u Holandiju gde bi predstavljali svoje države na muzičkom takmičenju.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari

Svi komentari (0)