Foto: Printscreen/ RTS Pesma Evrovizije

Umesto takmičenja za pesmu "Evorvizije" koje je ove godine trebalo da bude u Roterdamu, a otkazano je zbog pandemije koronavirusa, večeras se održava revijalno predstavljanje kompozicija iz 41 zemlje u okviru on line šoua "Eurovision: Europe Shine A Light".

Voditelji Edsilija Rombli, Šantal Janzen i Jan Smit iz Holandije otvorili su virtuelno veče tako što su pozdravili sve u Evropi i Australiji, koja je od pre nekoliko godina ravnopravna učesnica na „Evrosongu“.

U jednom od prvih kadrova prikazan je Beograd sa praznim ulicama u centru grada, koje su bile takve tokom vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ

Večerašnja „Evrovizija“ je samim tim potpuno drugačija od svih dosadašnjih, a osmišljena je tako da se tokom večeri sve zemlje predstave na poseban način. Takođe, u okviru programa na kome se radilo sve vreme od proglašenja da se zvanično takmičenje otkazuje zbog korone, napravljen je i specijalni šou u kome će biti prikazani odabrani izvođači, koji imaju zadatak da na Evrosongu u doba korone prenesu određenu poruku publici širom sveta, koja ovaj prenos prati on line.

Naša evrovizijska pobednica Marija Šerifović snimila je spot iz srca Beograda jer je njena „Molitva“ odabrana za pomenuti deo šou programa.

Osim nje u specijalnom delu pojaviće se Elena Paparizou, Eldar Gasimov i Nigar Džamal, te Elena Fureiri, kao i Mons Selmerlev, koji će podsetiti gledaoce na svoje slavne nastupe.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)