Saznajemo: Zašto Bora nije došao na sahranu Miše Aleksića

Showbiz 04. dec. 202016:40 > 17:13
Podeli:
Foto: Printscreen, Goran Antley / m24 Salomon / Profimedia

Muzičaru i frontmenu rok grupe "Riblja čorba", kojem je prošle godine dijagnostikovan kancer prostate, stanje se poslednjih meseci znatno pogoršalo, saznaje portal Nova.rs. Prema našim saznanjima, Bori Đorđeviću se primarna bolest proširila i na pluća, zbog čega je morao počne sa hemoterapijama.

PROČITAJTE JOŠ

U bolnici u Ljubljani, gde živi sa svojom suprugom, čitav tim lekara brine o njegovom zdravlju, a prema rečima našeg izvora, Bora ide na kontrole na svake dve nedelje, te često radi i PET skener, koji pokazuje stepen progresa bolesti.

„Bora je trenutno u Ljubljani, a o njemu brine njegova supruga, koja mu je trenutno najveći oslonac. Slabije se kreće, brzo se umara i određeno mi je strogo mirovanje. Iako ga hemoterapije posebno iscrpljuju, on je vrlo optimističan po pitanju oporavka, i veruje da će iz svega izaći kao pobednik. Strogo se pridržava saveta lekara, jer mu je jasno da je to jedino što u ovom trenutku može da doprinese boljitku“, kaže izvor blizak Đorđeviću za Nova.rs.

Boru je, kako dalje saznajemo, veoma potresla smrt basiste iz benda, Miše Aleksića, koji je pre nekoliko dana preminuo od posledica koronavirusa, a posebno to što zbog svog zdravstvenog stanja nje bio u mogućnosti da prisustvuje poslednjem ispraćaju dugogodišnjeg prijatelja i kolege sa kojim se družio 42 godine.

Podsetimo, grupa „Riblja čorba“ je dan pre Aleksićeve kremacije na zvaničnom nalogu benda na Fejsbuku objavila da članovi neće prisustvovati njegovom ispraćaju, te da će naknadno organizovati koncert u Mišinu čast:

Foto:Zoran Lončarević

“Dragi prijatelji, teško je naći nekog ko Mišu voli više od nas. I ne možemo da se pomirimo s tim da ga više nema. Znamo da je Miša umro od posledica podmukle i nevidljive bolesti. Umro je nepotrebno. Znamo da nije potcenjivao ovo zlo. Nosio je masku i čuvao se. Kovali smo planove za budućnost, za koju smo verovali da je imamo. Zlo zvano korona virus je i dalje među nama, više nego ikad, i zato smatramo obavezom da vam saopštimo da članovi Riblje Čorbe neće u sredu prisustvovati kremaciji. Verujemo da ni Miša ne bi dozvolio da se ugrozi bilo čije zdravlje, bilo čiji život. Kad ova pošast prođe, zajedno ćemo ožaliti našeg i vašeg Mišu koncertom u njegovu čast. Budite odgovorni i zdravi. Voli vas Riblja čorba”, navedeno je u saopštenju članova benda.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Njihov izostanak je međutim razočarao Mišinu suprugu, koja se tokom njegovog ispraćaja poverila prijateljici, izrazivši sumnju u razloge njihovog nedolaska.

„Bora svakako ne bi mogao da putuje zbog stanja u kom se nalazi“, rekao izvor za Nova.rs.

Foto: Zoran Lončarević

Ostaje međutim pitanje, zbog čega se ostatak benda nije pojavio na ispraćaju kolege i prijatelja.

Ovim povodom smo kontaktirali i Boru Đorđevića, kako bismo dobili i njegov komentar. Frontmen „Riblje čorbe“ se međutim nije odazivao na pozive, ni odgovarao na naše poruke do objave ovog teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.