Foto: Nova.rs

U duhu protesta koji su se već danima unazad razbuktali širom Srbije, rep zvezda Sajsi MC za Nova.rs konstatuje da se konačko vidi da je narodu dozlogrdilo, te da je to dominantan zahtev koji ona vidi, ali i da je aktuelni protestima potreban adektvatan vođa.

PROČITAJTE JOŠ

„Finalni ishod niko ne može u ovom trenutku da zna, jer je sve krenulo kao spontani protest, tj. veliko nezadovoljstvo građana se napokon izlilo. Ne postoji vođa protesta, a vidimo da su zahtevi formulisani samo u Novom Sadu, dok u Beogradu, nažalost, za sada nisu artikulisani zahtevi, sem što je jedan dominantan, a to je, da je narodu dozlogrdilo“, kaže Sajsi, a potom se osvrće i na „ubačene elemente“ protesta.

„Što se ubačenih elemenata tiče, vidim da se dosta priča o tome, i naravno da smo i mogli da očekujemo će pokušati da se protest otme i izmanipuliše, i to je jasno moglo da se vidi prvi dan, ali takođe ima i grupacija koje nisu na platnom spisku države, ali koje neki vide kao ubačeni element, jer njihova desničarska retorika i nasilni vid protesta prosto ide na ruku ovom režimu“, zaključuje ona.

Što se tiče policijske brutalnosti nad demonstrantima, iako je osuđuje, ističe da je nije iznenadila.

View this post on Instagram

Da li je Sajsi vaš kandidat? ?

A post shared by SAJSI MC (@sajsimcofficial) on

„Policijska brutalnost i prekomerna upotreba sile, koja je zabeležena prva dva dana zahvaljujući novinarima i pojedincima nije iznenađujuća i samo se plašim šta se dešavalo nakon što su ljudi privedeni. Nadam se da će u što skorije vreme da se artikulišu zahtevi, jer u suprotnom, ovo će se pretvoriti u borbu za prevlast grupacija unutar protesta“, rekla je Sajsi za Nova.rs

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (7)