Rambo i Sajsi MC podržali inicijativu za odbranu Košutnjaka

Showbiz 13. avg. 202012:25
Podeli:
Sajsi MC, Rambo Amadeus kombo
Foto: Arhiva

Inicijativu za odbranu Košutnjaka sredinom jula meseca potpisom je podržalo više 50.000 građana, saopštila je Inicijativa Ne davimo Beograd, ocenivši tada da je to "veliki uspeh i značajna mobilizacija građana koji su stali u odbranu Košutnjaka". Inicijativu je, prema informacijama od pre dva dana podržalo preko 80.000 ljudi, a pridružile su se i javne ličnosti poput Ramba Amadeusa i reperke Ivane Rašić, poznatije kao Sajsi MC, koji su ovih dana o tome glasno govorili na svojim društvenim mrežama.

„Ovoga puta želim da vam skrenem pažnju na nešto meni, a verujem i mnogima, jako bitno. U pitanju je odbrana Košutnjaka i peticija koju možete podržati na profilu @nedavimobgd. Smatram da postoji nešto veće i bitnije, a oko takvih stvari je potrebno nastupiti zajedno. Zato sam podržala ovu peticiju #nedavimobeograd. Hvala vam što ćete potpisati. Vaše Ivana i Sajsi“, napisala je Sajsi juče na svom Instagramu.

Inicijativu je potpisao i muzičar Rambo Amadeus.

„Neminovno će doći dan kada će se za svako posječeno drvo snositi krivična odgovornost. Šume Košutnjaka su pluća Beograda, i svako posječeno drvo mora da se tretira kao kriminal“, rekao je on.

Ne davimo Beograd svojevremeno je naglasio da šume, reke, kulturno-istorijske spomenike i sva druga javna dobra štite zakoni i urbanistički propisi koji moraju važiti jednako za sve.

“Uprkos tome, jedno od obeležja naprednjačke vlasti jeste konstantno kršenje zakona kako bi se na uštrb javnog dobra obezbedila dodatna zarada njima bliskim investitorima”, rekli su oni.

Podsetili su da je na uštrb javnog dobra i kršenjem zakona moguće da se na Kalemegdanu pravi gondola, da se betoniraju parkovi i da se na njima zidaju zgrade, da se krče šume, da obale uništavaju splavovi, a da se “reke guraju u cevi” izgradnjom mini hidroelektrana.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar