Aleksandar Srećković Kubura Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Prvak Narodnog pozorišta, Boris Komnenić, koji je preminuo 6. marta nakon teške bolesti, na večni počinak je ispraćen danas na Novom groblju u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana.

Među prvima su oko 14.30 na poslednji ispraćaj stiglii glumčevi kolege i prijatelji Voja Brajović sa suprugom Milicom Mihailović, Boda Ninković, Dragan Petrović Pele, Svetozar Cvetković sa suprugom Jelenom Đokić, Nela Mihajlović, Nebojša Dugalić, Olga Odanović, Aleksandar Srećković Kubura…

Glumac je na večni počinak položen oko 15.20 sati.

Na mestu Komnenićevog večnog doma jedan od članova porodice držao je govor.

„Uvek si pričao o tome što ti je najteže palo da budeš razdvojen od ćerke (5 godina kada je rat bio), kada si joj bio najpotrebniji“, deo je govora koji je održao jedan od članova porodice glumca.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Povorka ka večnom mestu glumca krenula je oko 15 sati. Kovčeg su iz crkve izneli Nebojša Dugalić i Boris Pinković, glumčeva ćerka Nika neutešno plače, a tu su i njegovi roditelji, Ruža i Žarko.

Opelo u crkvi Svetog Nikole na Novom groblju je počelo nešto pre 15 časova, uz pojanje hora i sveštenika.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Zbog epidemiološke situacije, jedan po jedan ulazi u crkvu kako bi porodici izjavio saučešće.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Među prisutnima vlada muk i tuga zbog gubitka prijatelja i člana porodice.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Komemoracija Borisu Komneniću održana danas u podne na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Na komemoraciji su u čast preminulog glumca govorili upravnica Narodnog pozorišta, Ivana Vujić, Radovan Miljanić, Vida Ognjenović, Dragan Bjelogrlić, Nela Mihajlović, Nebojša Dugalić, Svetlana Bojković…

Boris Komnenić ispraćen je dugim aplauzom prisutnih u pozorištu na svoj poslednji put.

Narodno pozorište je za večeras u 21 sat najavilo na svom kanalu na Jutjubu prikazivanje predstave “Narodnog poslanika”, komedije Branislava Nušića u kojoj je Komnenić igrao glavnu ulogu, Jevrema Prokića.

Bila je to njegova poslednja premijera na sceni matičnog teatra, a za ulogu je bio nagrađen “Zlatnim zrnom” za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu “Bucini dani” 2015. godine.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (3)