Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Otkako je izašao trejler za intervju princa Harija i Megan Markl kod Opre Vinfri, kraljevska porodica postala je glavna tema medija. Svi se pitaju šta je to Megan otkrila o kraljevskoj porodici, a stručnjak za govor tela, koji je analizirao njenu gestikulaciju, smatra da dvor ipak ima razloga da se plaši.

PROČITAJTE JOŠ

Kako kaže stručnjak za govor tela Džudi Džejms, najave razgovora su već rekle mnogo toga o Megan.

– Ako se dvor nadao da bi slatki zagonetni osmeh Megan Markl iz prvog trejlera mogao da bude uvod u niz njenih poricanja na sva ona dramatična pitanja o dvoru njenog domaćina, poricanja praćenih kikotanjem, onda bi ovaj snimak gde „zvezda nemog filma“ konačno govori, odlučno sugerisao suprotno – analizirala je Džudi Džejms.

Njen glas je nižeg tonaliteta i sporiji i ona svaku reč izgovara sa pauzama i naglašava je.

– Zbog toga njeno obraćanje zvuči činjenično, a ne emocionalno. Oči joj se pomjeraju u stranu, što je uobičajeno kada se prisećamo nečega i time oblikujemo reči, a zatim dok govori o „riziku od gubitka stvari“ ona pomera oči u drugom smeru, povezanom sa pogledom u budućnost – objasnila je.

Džudi je dodala da Megan i Opra uspostavljaju kontakt „licem u lice“, zbog čega njihov razgovor izgleda kao razgovor intelektualno jednakih osoba.

U određenoj meri bi njene reči, nastavila je Džudi, mogle da ukažu na to da Megan traži utehu, ali ona podignutim prstom pokazuje da je pažljivo razmislila kako će odgovoriti na složena pitanja.

Podsetimo, britanski mediji pišu da bi televizijska mreža u Velikoj Britaniji, ITV, mogla odustati od prikazivanja intervjua sa Oprom, za koji su američkom CBS-u platili više od milion funti.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar