Foto: Shutterstock, Epa

Ceo svet željno isčekuje emitovanje intervjua koji su Megan Markl i princ Hari, vojvotkinja i vojvoda od Saseksa dali Opri Vinfri. O ovom razgovoru mnogo se priča još od njegove najave, a trejler intervjua izazvao je pravi rat sa kraljevskom porodicom.

Ceo svet pita se kakve će „tajne“ Megan izneti u javnost i o šta je sve rekla o britanskoj kraljevskoj porodici. Međutim, već je počeo da „bukti rat“ zbog ovog intervjua. Pojavili su se navodi da je Megan maltretirala kraljevsko osoblje, a ona tvrdi da je žrtva „proračunate kampanje blaćenja“ od strane britanskog kraljevskog domaćinstva.

PROČITAJTE JOŠ:

Optužbe za maltretiranje

Jedna od zaposlenih na dvoru kod britanske kraljevske porodice, tvrdi da ga je Megan Markl maltretirala i pozdravio je pokretanje istrage o tom pitanju. Istakla je: „Napokon ćemo moći da kažemo istinu“.

Tvrdnja neimenovanog radnika na dvoru stvoriće još veći pritisak na vojvodu i vojvotkinju od Saseksa da svedoče u istrazi nakon što ih Bakingemska palata pozvala da učestvuju.

Saseksovi su optuženi da za sobom ostavljaju „slomljene ljude“, kao i da su „mnoge mlade žene slomljene zbog njihovog ponašanja“, a izvor opisuje da je jedan od zaposlenih u kraljevskom domaćinstvu bio „potpuno uništen zbog njih“.

Kraljica je sada pokrenula istragu o tom pitanju.

Uzbunjivač u ovom slučaju, progovorio je za Tajms: „Napokon ćemo moći da kažemo istinu. Neće biti lako, ali ovo je itekako dobrodošlo i dugo je bilo potrebno. Ne moramo više da ćutimo“.

Advokati Saseksovih su žestoko poriču da se maltretiranje dogodilo.

Na sve ovo odgovorila je Megan Markl, istakavši da Bakingemska palata koristi Tajms za širenje “potpuno lažnog narativa zasnovanog na obmanjujućim i štetnim dezinformacijama” o njenom postupanju sa osobljem. Ove infomacije su izašle u javnost samo nekoliko dana pre nego što će u nedelju biti emitovan intervju koji su ona i princ Hari dali Opri Vinfri.

Oglasila se Bakingemska palata

Poražavajuće su tvrdnje da su vojvoda i vojvotkinja pokazali „emocionalnu okrutnost“ prema svojim podređenima i da su ih proterali, ističe Bakingemska palata. To je veoma zabrinjavajuće dodali su.

„Naš tim za ljudske resurse istražiće okolnosti opisane u ovom članku“, saopštila je palata u sredu.

„Članovi osoblja koji su tada bili zaposleni, uključujući one koje su napustili radno mesto, biće pozvani kako bi se ispitalo mogu li se izvući kakve lekcije“, dodala je Palača.

Poručuje se i kako ona neće dopuštati zlostavljanje na radnom mestu.

„Klub preživelih“

Dejli mejl je objavio tekst o ljudima koji su radili za Megan Markl i princa Harija, a koje je ona navodno maltretirala. Oni su u šali nazvani „Klub preživelih“, a broj njihovih članova nastavlja da raste.

Oni su sada rešili da ispričaju svoju priču. Oni sada osvrću na trenutak kada je princ Hari svetu predstavio svoju lepu i inteligentnu buduću nevestu, a to je za njih bio početak najtraumatičnijih perioda u njihovim životima.

Princ Hari je svima poznat kao osoba koja ima snažan osećaj pravde i dobročinstva, a oni koji ga baš dobro poznaju kažu da ponekad ume da se ponaša kao pravo derište, prenosi Dejli mejl.

Oni sa kojima je bio u kontaktu ističu da je bilo jasno da nije zadovoljan radom u mašineriji Palate, a da je Megan jednostavno bila katalizator. U tekstu se ističe da je rezultat bio toksičniji nego što je iko mogao i da za zamisli.

Za početak, atmosfera u Kensingtonskoj palati je bila napeta i uzbudljiva.

Poznato je da je Megan jednom platila štand za sladoled za svoje novo osoblje u palati Kensington, a dan kasnije sve je otkriveno u američkom časopisu Pipl.

Kako piše Dejli mejl, par je bio odlučan da učini dobro i na svetskoj sceni, a njihovo osoblje je verovalo u njih. Međutim, odjednom se sve promenilo. U roku od nekoliko nedelja procurila je vest o „autokratskom“ i „teškom“ ponašanju para.

U štampu je dospelo da je Megan odbila da nosi šešir na zvaničnom pojavljivanju sa kraljicom u Česteru, iako joj je savetovano da bi to bilo primereno i sa poštovanjem.

Potom se desio i incident sa tijarom koju je Megan htela da nosi na vančanju, što je dovelo do toga da Hari javno opomene jednu od najstariji članova osoblja, Angelu Keli. Tada joj je navodno rekao: „Šta Megan želi, Megan to i dobije“.

Navodno je vojvotkinja od Kembridža, Kejt upozorila Megan da ne bi smela da razgovara sa osobljem tako prezirno.

Tajms je preneo da je osolje zbog napete amtmosfere u palati Kensington, često i plakalo. Dvoje su istakli da ih je vojvotkinja maltretirala, a treći da ga je ponizila. List je citirao jednog od zaposlenih: „Ne mogu da prestanem da se tresem“.

U početku je navodno Hari pokušavao da održi mir, smirujući svoju suprugu i izvinjvajući se osoblju.

Detalji su podložni nagađanjima, ali su navodno rezultatirali time da je Hari razgovarao sa jednim od svojih bliskih službenika koji su zaduženi za obezbeđenje, koji je potvrdio ponašanje Megan Markl.

Kako se navodi u tekstu, prolazile su nedelje, a princ je postajao sve više neprijateljski nastrojen prema svojim lojalnim radnicima.

Tajms je istkao da je Hari znao za žalbu protiv Megan koju je podneo bivši sekretar za komunijacije Džonson Knauf, a da ga je na zajedničkom sastanku zamolio da ne nestavi sa procesom. To Saseksi negiraju.

Ljudi koji su nekada radili za Sasekse su rekli da se od njih tražilo da se ponašaju onakako kako se profesionalno nisu osećali prijatno, posebno u odnosima sa medijima. Nekoliko njih je istaklo da je Megan bila naročito dobra da privuče svoje zaposlene i da im ukaže da mogu da joj veruju i da im je tražila da joj pomažu oko različitih zadataka.

To su često bile stvari koje su prevazilazile njihove uobičajene radne aktivnosti. Jedan od tih zadataka je uključivao da se napravi plan kako će Meganinog oca pre venčanja prevesti iz njegovog doma u Meksiku sve do potpuno opremljene kuće u Los Anđelesu, kako bi se zavarali mediji.

Kada stvari nisu išle po planu, situacija se promenila. Bilo je jasno da oni više nisu u milosti.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar