Foto:Arhiva/Screenshot/Instagram/zeljkomitrovic

Vlasnik televizije "Pink" Željko Mitrović, najavio je novi izum imaginarnog "Pinkovog razvojno-istraživačkog centra PR-DC", a kako je rekao, sledeći patent na njegovoj listi izuma je leteći trotinet. Pitali smo naše poznate ličnosti da li bi obrnule krug s Mitrovićem.

Ivan Ivanović

„Ne bih, svako treba da se vozi na svom tripu“, bio je kratak Ivanović.

Marko Vidojković

„Jedino u čemu bih se vozio, a da ima veze sa Željkom Mitrovićem je marica, u kojoj bi ga sprovodili u zatvor. Pravio bih mu društvo tu, malo popričao sa njim i ispratio bih ga tamo gde mu je zasluženo mesto, a onda bih se vratio kući“, rekao je Vidojković za Nova.rs.

Marko Vidojković Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Feđa Stojanović

„To sam video negde na netu, odnosno taj trotinet i ostale sprave. On je čovek koji ima puno para i puno mašte koja se granici sa nekim ludilom, da ne uvredim čoveka. Mašta radi svašta. On to dozvoljava sebi jer mu se može. Meni zaista ne bi palo na pamet da sednem u neku od njegovih tvorevina. Neka on sebe pronalazi u svemu i svačemu, pa se nadam da ce pronaći nešto što će koristiti i drugim ljudima, a ne samo njemu. Dok god ima para neka on izmišlja i uživa u svom radu. Nemam ništa protiv, ali ne bih koristio njegove eksperimente“, rekao je Stojanović za Nova.rs.

Feđa Stojanović Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Beli Preletačević 

„Naravno da bih se vozio. On je jedan veliki poznavalac novijeg doba i mislim da su njegovi izumi nešto što svako mora da proba. Takav genijalac kao što je Željko Mitrović se nije rodio još od Tesle. Moramo podržati Željka da  uspe u svemu tome i da kupimo sve njegove izume, da bi mogao Željko da preživi. Treba podržati naše naučnike“, rekao je Maksimović za Nova.rs.

Beli Preletačević Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Vlasta Velisavljević

„Znam ko je Željko Mitrović. Otkad on izučava i pravi te letelice i ostala vozila? Nisam znao. Svašta. Da vam kažem nešto, vrlo rado bih se provozao s njim, ali prvo da mi garantuje da ću doživeti 100. godinu. Sad imam 95 godina. Morao bi da mi potpiše da mi neće biti ništa, pošto su to opasne stvari“, rekao je Velisavljević za Nova.rs.

Foto:Nemanja Jovanović

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Mitrović, inače naširoko poznat po svojim neverovatnim tehnološkim dostignućima, čiji procvat se dogodio baš u doba koronavirusa, ne prestaje da šokira javnost. U „moru“ njegovih neuspelih projekata, on je dobio inspiraciju za novim.

„Pinkov razvojno-istraživački centar PR-DC, sprema još jednu letelicu za urbane zone koja ce leteti samo na dva metra visine, to bi bila naša verzija letećeg trotineta i ne bi potpadala pod regulativu vazduhoplovnih vlasti“, napisao je Mitrović zajedno sa fotografijom trotineta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic)

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.