Pištolj, nasilje, bahaćenje: Sva Lukasova hapšenja

Podeli:
Foto: Arhiva

Pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, pre dve noći napravio je još jedan prekršaj, nakon čega je navodno bio i priveden. Kako saznajemo, Lukasa je tokom rutinske kontrole prvo zaustavila policija na Banjici, nakon čega je pobegao, da bi ga druga patrola sustigla i privela. Osim što je bio u alkoholisanom stanju, pevač je navodno vređao policiju.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo nije prvi put da Lukas ima problema sa zakonom. U novembru prošle godine, pevaču su na vrata stana pokucali izvršitelji radi zaplene imovine zbog neizmirenih dugovanja prema biznismenu Dejanu Popoviću, zvanom Tigar. 2016. godine pevač je izgubio parnicu s ovim biznismenom, a Viši sud u Beogradu tada je doneo presudu po kojoj pevač mora da isplati dug od 80.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i da plati sudske troškove od 300.000 dinara.

Međutim, nije novac jedini povod zbog kojeg se pevač „druži“ sa organima reda. Bio je privođen zbog nasilja, kao i bahatog ponašanja u saobraćaju, a zatvorsku kaznu odslužio je zbog posedovanja pištolja bez dozvole.

Pevač je u junu 2017. godine bio priveden na saslušanje zbog nanošenja telesnih povreda fotoreporteru koji je bio ispred njegovog porodičnog doma, a krajem ove godine Lukasa je bivša supruga, Sonja Vuksanović, prijavila za nasilje.

Naime, ona ga je prijavila policiji zbog fizičkog napada, a pevač je sve to negirao i rekao da je ona njega „gađala šoljicom“. Sutradan je pevač priveden. Iako je sve vreme tvrdio da nije digao ruku na svoju sada već bivšu suprugu, pevaču je, navodno, tužilaštvo ponudilo sporazumno priznanje dela. On je to prihvatio i potpisao. Dobio je uslovnu kaznu od deset meseci, sa periodom provere od tri godine, i 18 meseci zabrane prilaska bivšoj supruzi. Njegova strana priče glasila je ovako:

Aca Lukas Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Dao sam iskaz policiji, rekao sam šta sam imao i stojim iza toga da Sonju nisam ni pipnuo. Ali zakon je takav kakav jeste. Napravio sam sporazum sa tužilaštvom, a to znači da ću biti uslovno osuđen“, objasnio je pevač tada za medije, aludirajući na to da je on zapravo žrtva zakona, i da je iz „obaveze“ priznao da je napao bivšu suprugu.

Prekršajni sud u Beogradu 2016. godine izdao je naredbu za privođenje pevača zbog neodazivanja na pozive za suđenja, na kojima se tereti za dva saobraćajna prekršaja. Sagovornik iz suda tada je za medije izjavio:

„U jednom postupku Aleksandar Vuksanović je optužen za prekoračenje brzine u naselju, a u drugom jer je vozio iako je imao zabranu da upravlja vozilom u određenom vremenskom periodu. Pošto se nije odazvao sudskim pozivima, dat je nalog policijskoj stanici u opštini u kojoj živi kako bi bio priveden na suđenje.“

Aca Lukas Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ipak, spisak njegovih saobraćajnih prekršaja prilično je podugačak. Sagovornik je tom prilikom objasnio da je Lukas optužen i za prekoračenje brzine u novembru 2015. godine i u tom postupku mu, ako se dokaže njegova krivica, preti novčana kazna od 100.000 do 120.000 dinara, 14 kaznenih poena i zabrana upravljanja vozilom u određenom periodu. Takođe ga, zbog brze vožnje, očekuje suđenje za saobraćajni prekršaj iz maja 2015. godine. Međutim, taj postupak je u prekidu jer nisu mogli tada da ga pronađu.

Pored ovih, sagovornik je naveo još dva procesa za saobraćajne prekršaje iz maja te godine. Mada, tu nije bio kraj. Lukas je i ranije pokupio mnogobrojne kazne, koje je morao izmiriti na vreme. Za tri prekršaja počinjena 2012. platio je navodno ukupno kaznu 16.000 dinara. Presudom iz 2014. bio je osuđen zbog brze vožnje u 2013. novčano na 8.000 dinara, mesec dana zabrane upravljanja vozilom i upisana su mu četiri kaznena poena. Zbog nedavanja podataka o osobi koja je vozila njegov automobil, 2012. godine platio je kaznu od 15.000 dinara.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pozamašan Lukasov dosije možemo popuniti i bahatim ponašanjem prema radnicima Parking servisa kada su mu uklonili nepropisno parkiran automobil, pozivajući se na tadašnje organe vlasti. Na snimku iz 2017. godine koji je kružio internetom jasno se i vidi i čuje kako Lukas dolazi po auto u Parking servis preteći iz sveg glasa:

„Vidi, kunem ti se, sad ću ti gradonačelnika dovesti. Je*aću vam poreklo i imovinu za ovo, pi*ke jedne smrdljive, je*em vam sunce. Je l’ nema ovde auta? Je l’ ovde nije auto? Nema ga ovde?! Pi*ke jedne, je*em li vam mamu, pi*ke jedne. Sad ću vam dovesti Malog, je*aću vam mamu. Ispred zgrade da mi uzimate auto, sad ću da vam je*em mamu“, psovao je tada pevač.

Pre 18 godina Lukas je bio privođen tokom akcije „Sablja“, zbog čega je jedno vreme boravio i u zatvoru. Preciznije, tada je bio osuđen je na četiri meseca zatvora zbog posedovanja pištolja bez dozvole. Pevač je tek nedavno pričao o tom nemilom događaju:

„Ja sam zvanično uhapšen zbog poseda oružja bez dozvole. E sad, koliko je neko znao u tom trenutku da ja kod kuće imam jedan mali pokvareni pištolj… Došlo je negde oko 20 specijalaca. Opkolili su mi kuću. Ali ja tad nisam bio kod kuće, već u Novom Sadu. Kad sam se vratio oni su već otišli, ali sam primetio da je neko bio jer je neko okrenuo kamere. Pitao sam čuvara i on mi je rekao da su bili policajci. Ja sam onda otišao u 29. novembar da bi mi oni rekli da je to bila rutinska kontrola.“

Lukas je ipak predao policiji pištolj za koji nije imao dozvolu, pa su mu navodno zbog toga pripisali zatvorsku kaznu, a ne zbog priča u kojima su ga povezivali sa Zemunskim klanom.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar