Foto: Arhiva

Olivera Kovačević upitana je da li se Jovana Joksimović vraća na RTS, odakle je otišla pre 10 godina, zajedno sa kolegom Srđanom Predojevićem, a kako kaže, odluka nije na njoj iako bi volela da Jovana dođe na Javni servis.

PROČITAJTE JOŠ

„To je u ingerencijama generalnog direktora, ali ja bih volela da ona radi kod nas. U zabavnom programu za nju ima mesta“, istakla je Olivera, koja je inače urednik zabavnog programa na Javnom servisu.

Kada je reč o honoraru koji su voditelji dobijali na TV Prva, Kovačević ističe da kod njih stvari ne stoje tako.

„RTS nije kuća koja može da parira honorarima komercijalnih stanica, jer kod nas postoje jasni pravilnici. Svi ste dobrodošli u društvo, ali svi ćete biti plaćeni onoliko koliko standardi ove kuće to dozvoljavaju“, otvoreno je rekla Olivera za „Story“.

Podsetimo, televizija Prva izdala je zvanično saopštenje u vezi prekida radnog odnosa voditelja Srđana Predojevića i Jovane Joksimović, navodeći da voditeljski duo nije ispoštovao svoje radne obaveze.

View this post on Instagram

Blue like the sky ☀️

A post shared by Jovana Joksimovic (@jjovanajoksimovic) on

“Prva TV je odlučila da okonča saradnju sa Jovanom Joksimović i Srđanom Predojevičem zbog nepoštovanja radnih obaveza”, piše u saopštenju.

Jovana Joksimović je potom, na svom zvaničnom Instagram nalogu, objavila njihovo saopštenje preko kojeg je napisala – Kakva televizija, takva objava. Kasnije se nadoveza, te dodala da je, kako je napisala “Vlasnik trebalo da kaže da nema dovoljno para da ih plati.”

View this post on Instagram

16 godina, 16 sezona…sweet sixteen ?

A post shared by Jovana Joksimovic (@jjovanajoksimovic) on

Zvanično saopštenje televizije dolazi nekoliko dana nakon spekulacija u vezi odlaska poznatog voditeljskog para. Nedavno je javnost nešto više saznala o pozadini jutarnjeg programa TV Prva jer se naveliko govorilo o raskidu saradnje između produkcije i poznatog voditeljskog para.

Voditelji jutarnjeg programa Jovana Joksimović i Srđan Predojević iznenada su prekinuli saradnju sa TV Prva, a kako Nova.rs saznaje, glavni razlog su nesuglasice između produkcije i voditeljskog para, a delom i novi voditelj Filip Čukanović, koji ih je menjao tokom letnje pauze.

Kako smo već pisali, već neko vreme vlada tenzija između voditelja i produkcije, što zbog mimoilaženja u stavovima, što zbog neslaganja i na relaciji Srđan – Jovana, i to je navodno ozbiljno počelo da se odražava na program.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.