Nolan protestuje protiv striming plana studija „Warner Bros“

Podeli:
Foto:EPA-EFE/IAN LANGSDON

Kristofer Nolan, reditelj filmova "Tenet", "Betmen" trilogije i "Međuzvezdani", na čelu je protesta filmske industrije protiv odluke studija "Warner Bros" da sve premijere zakazane za 2021. uporedo prikaže u bioskopima i na striming platformi HBO Max.

PROČITAJTE JOŠ

U intervjuu za E!, Nolan je izrazio osećanje neverice, rekavši da postoji „velika kontroverza oko cele odluke, zato što nikom ništa nije rečeno“.

„Imaju najbolje filmske stvaraoce sveta, kao i glumce, koji su godinama radili na ovim projektima, koji im mnogo znače, pa žele da za gledaoce predstavljaju jedinstvena iskustva na velikim platnima. Sad su iskorišćeni kako bi nadoknadili novac za striming platforme, bez ikakvog dogovora“, izjavio je Nolan, dodavši:

„Sve je veoma, veoma, veoma zbrkano… Ovo nije način na koji se ophodi prema filmskim stvaraocima, glumcima i ljudima koji su mnogo toga uložili u ove projekte.“

PROČITAJTE JOŠ

Poznati režiser se ovde nije zaustavio, pa je za „Hollywood Reporter“ istakao:

„Pojedini najveći ljudi filmske industrije su otišli na spavanje misleći da rade za najbolji filmski studio, a probudili se kako bi saznali da rade za najgori striming servis. „Warner Bros“ ne razume šta gubi. Njihova odluka nema ekonomskog smisla, a čak i uobičajeni Vol strit investitor uviđa razliku između remećenja i disfunkcije.“

Postoje i navodi da će produkcijska kuća „Legendary“ tužiti „Warner Bros“, jer je delom finansirala filmove „Dina“ i „Godzila protiv Konga“, „Warner Bros“ ostvarenja koja su premijerno trebala da budu prikazana u bioskopima 2021. godine.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar