Netfliks snimio novi dokumentarni film o legendarnom Peleu

Film 22. feb. 202115:20 > 15:22
Podeli:
Pele Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Novi dokumentarni film platforme Netfliks o Peleu nije prvi o brazilskoj fudbalskoj legendi, ali se očekuje da će biti pozdravljen zbog privilegovanog pristupa autora toj sportskoj zvezdi, kvaliteta učesnika i veličine gledališta Netfliksa u svetu.

Izvršni producent tog filma, koji obuhvata period od 1958. do 1970. godine, reditelj Kevin Mekdonald, dobitnik je Oskara za dokumentarac „Jedan dan u septembru“ o otmici sportista na Olimpijskim igrama 1972. u Minhenu.

PROČITAJTE JOŠ

Od prvog pojavljivanja sa 17 godina, do poslednjeg trijumfa na Svetskom prvenstvu u Meksiku, Edson Arantes do Nasimento, poznatiji kao Pele, postao je idol jedne zemlje i zauvek obeležio svoj sport.

Brojni arhivski snimci će pružiti priliku velikom delu javnosti da prvi put ili ponovo otkrije fudbalskog genija koji je bio Pele, sposobnog da promeni tok utakmice jednim dodirom lopte.

Ekipa filma je takođe iskoristila retko učešće bivšeg „Broja 10“ da sazna nešto o njemu kao ličnosti, koju inače malo otkriva.

Ogromni pritisci, frustracije, radosti, bračna neverstva, skrivena deca, Pele izgleda fizički slab dok u filmu govori o „drugoj strani medalje“ i čak priča o svojim odnosima sa brazilskom diktaturom.

Više od pola veka kasnije neki mu i dalje zameraju ćutanje, čak poslušnost prema vojnim vlastima (1964-1985).

„Ne mislim da sam mogao da uradim bilo šta drugačije. Nisam bio Supermen, nisam čudotvorac“, rekao je „Kralj Pele“, kako ga i danas zovu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar