Foto: Printscreen/YouTube/Zorannah

Blogerka Zorana Jovanović, poznatija kao Zorannah na indirektan način na svom Instagram profilu promovisala je antivakcinaški pokret. Njeni storiji uzburkali su javnost, te je Zorannah opet zbog svojih stavova postala meta tviteraša koji su joj poručili da je bolje da se bavi šminkom, frizurom i krpicama nego medicinom.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, Zorannah je na svom Instagram profilu podelila anketu u kojoj je pitala: „vakcinisati se ili ne“, a 90 odsto njenih pratilaca izjasnilo da ne želi da primi vakcinu protiv korone. Blogerka je na to dodala komentar „šta mislite koje je moje mišljenje?“ uz emotikon koji plače od smeha.

Na činjenicu da je Zorannah, koja ima veliki uticaj na društvenim mrežama, a pritom njena profesija i obrazovanje nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa medicinom, dala sebi za pravo da na indirektan način promoviše antivakcinaški pokret, reagovali su tviteraši.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zorana Jovanovic (@zorannah)

„Stvarno, jedna ličnost poput Zorane trebalo bi da snosi posledice zbog ove antivakcinaške propagande koju vodi. A osobe koje prate jednu Zorannah sigurno su kompetentni i uskostručni da raspravljaju o ovoj temi, od kojih zavisi budućnost cele planete“, napisao je jedan korisnik, dok su joj drugi poručili da se drži onoga što zna – mejkapa.

„Ona je tu da nam preporuči neku šminku ili garderobu. Kao što ih kritikujemo za nargile koje reklamiraju, jer utiču na omladinu, isto tako ni ovo nije tema za Instagram, a kamoli za Instagram jedne plitke i neobrazovane Zorannah. Poenta je da neko ko je influenser ne bi trebalo da priča o virusima, vakcinama i tako dalje. Jer nema pojma. S druge strane, bilo je i onih koji su branili blogerku, ali i onih koji su joj poručili da bolje da pazi zbog sastava silikona koje je stavila u sebe, a ne zbog sastojaka u vakcini“, glasio je komentar.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)