Branislav Tiodorović
Foto: Printscreen/Tv Prva

"Baš veselo i prijatno, voleo bih da tako bude u našim bolnicama i kovid ambulantama, a neće biti. Pitajte naše kolege kako im je bilo u julu, pitajte i građane, a da ne govorim o porodicama umrlih," rekao je dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba uključujući se u jutarnji program TV prva.

Dr Branislav Tiodorović je, prilikom uključivanja u program TV Prva kritikovao voditelje Srđana Predojevića i Jovanu Joksimović, koji su sa novinarkama razgovarali o putovanjima.

Jovana je istakla da lepo raspoloženje u studiju nije znak neozbiljnosti, ali je Tiodorović ipak reagovao rečima:  „Ustaću, i otići ću, ako mi ne dozvolite da ispričam šta hoću“.

„Ko kaže da odlaze u sigurne zemlje? Koja je to sigurna zemlja u Evropi? Kada je to Crna Gora ili Albanija bila sigurna, Hrvatska se promenila pre mesec dana… Budimo ozbiljni, molim vas, imamo vrlo ozbiljnu situaciju. U zemlji je nesigurno više nego ikada, i treba da se sačuvamo. Zašto su Englezi bežali iz Hrvatske, Austrijanci, Nemci? Opet mi Srbi ispadamo najpametniji narod, pa nemojte, molim vas“, rekao je Tiodorović.

On je dodao da je jasna poruka da se ne ide iz zemlje.

„Svako je mogao da uživa i u Srbiji. Mogu da razumem želju za odmorom, ali ponašajmo se odgovorno. Nisam siguran da svi prate ono što pričamo“, rekao je Tiodorović.

On je istakao da je odluka o nadzoru turista koji se vraćaju sa letovanja zasnovana na epidemiološkoj situaciji i ekonomiji.

„Ako želimo da protok ljudi i robe teče, ako dolaze studenti ili poslovni ljudi, ne treba im zatvarati granice. Možda ćemo im uvesti obavezno javljanje. Postojaće mogućnost elektronskog popunjavanja upitnika, određivanja da li se neko dalje javlja u kovid ambulantu“ – rekao je on.

Dr Tiodorović je na kraju poruči: „Mi smo na raspolaganju svakom građaninu koji se vraća, da sačuva svoju porodicu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare